Psikolojim bozuldu

Diyarbakır'da gittiği güzellik merkezinde lazer işlemi yaptırdığı sırada kollarında ve sağ bacağında ikinci derece yanık oluşan Leyla Dalkıran (37) yaşadıklarını anlattı. Leyla Dalkıran, 'Beni çok ciddi şekilde etkiliyor, normal hayata dönemiyorum. Herkes kolumu soruyor ciddi şekilde psikolojim bozuldu.' dedi.

Haberler 29.09.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde oturan Leyla Dalkran, arkadalarnn tavsiyesiyle kolundaki tüyler için güzellik merkezine gitti. Dalkran, 2 Eylülde gittii güzellik merkezinde uygulama yapld srada kollarnda yanma hissetti. Kolundaki yank belirtilerini güzellik merkezindeki yetkililere bildirilen Dalkrana kullanmas için krem tavsiye edildi. Sol kolunda siyah lekeler oluan Dalkran, kulland kremlerden sonuç alamaynca tekrar güzellik merkezine gitti. Siyah lekelerin geçmediini ve darya bu sebeple çkamad ikayetinde bulunan Dalkrana yant verilmedi. Duruma tepki gösteren Dalkran, madur olduunu belirterek, savcla, Güzellik Merkezi hakknda suç duyurusunda bulundu. Tüketici hakem heyetine bavuran ve cezai ilem davas açan Dalkran, yaad durumun ardndan hastanede psikolog eliinde yaad travmay atlatmaya çaltn belirtti.

HERKES KOLUNA NE OLDU DYOR, CDD EKLDE PSKOLOJM BOZULDU

Dalkran, sa kolunda ciddi, sol kolunda ise daha hafif yanklarn olduunu söyledi. Dalkran, Ayak ksmnda da hafif yanklar oldu. 2 Eylülde lazere gittim ve 2 gün sonra da ciddi yanklar balad. Ayn anda yanklar balad. lem srasnda hissettim ve söyledim, çalan dereceyi düürdü. Devam etti, 3üncü attan sonra yanma balaynca ileme son verdik. çalan da devam etmedi. Sonra ciddi ekilde su toplad, yanklar balad. Kiiyle görütüm ve bilgi verdim, bu ekilde oldu diye. Zaten ben salondan çknca cihaz balklarnda sorun olduunu ve eitimde olduklarn söylediklerini duymutum. O ekilde olmasna ramen ilem almaya devam ettiler. Güzellik merkezinin bilgisi vard, hatalarn kabul ettiler. Cihaz balklarnda sorun olduunu ama yank derecesi deil de sadece çizebildiini söylediler. ki krem verdiler ve kullandm ama hiçbir ekilde etkisini görmedim. ikayette bulundum, dava açacaz ve izlerim kalc.

Beni çok ciddi ekilde etkiliyor, normal hayata dönemiyorum. Herkes kolumu soruyor ciddi ekilde psikolojim bozuldu. Koluna ne oldu nasl bunu yaptn kendine diye. Salon sahibi beni ciddiye almad, geçer dedi. Sorun deil gibi size krem verelim unu veya bunu yapalm dedii için ben ikayette bulundum diye konutu.

UZMANLARIN GÖZETMNDE LEMLERN YAPILMASI LAZIM

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Deri ve Zührevi Hastalklar Uzman Dr. Yunus Yakut, güzellik merkezlerinin böyle tbb ilemleri yapmalarnn yasak olduunu ve hastalarn da bunlara dikkat etmeleri gerektiini hatrlatt. Dr. Yakut, Cildiye uzman veya plastik cerrahi uzmanlarnn çalt veya onlarn gözetiminde ilemlerin yaplmas lazm. Cihazn uygun olmas lazm, yapan kiinin eitimli olmas lazm. Her cihaz her kiiye uygun deildir. Her hastann deri tipi Lazer cihazna verdii yant hem yan etki açsndan hem de yant açsndan ayn deil. Onlara iyice dikkat etmek lazm. Bilinçsiz yaplan ilemlerden sonra kalc izler, hasarlar, kabarklk ve deride çöküklük oluabiliyor. Tedavisi zor, yank oluuyor veya iyileiyor ama yanktan sonra iyileen lekelerin tedavisi baya zor. zler için de lazer yaplyor. Ama güçlü soyma tedavilerine ramen lekeler daha kötü hal alabiliyor. Özellikle oluan lekelerin net bir çözümü yok. Yaz aylarnda bu ilemleri önermiyoruz. Her mevsimde yapyorlar maalesef. Serin havalarda k aylarnda yaplmasn öneriyoruz. Güneten korunmas gerekiyor. in ehli doktorun bulunduu bir yerde yaplmas gerekiyor. Plastik cerrahi veya dermatoloji uzman tercihen daha uygun olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git