Rahmet ve bereket ayı: ramazan

On bir ayın sultanı ramazanda binlerce kişinin ziyaret ettiği Hırka-i Şerif, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle geçen ramazanda olduğu gibi bu yıl da ziyaret edilemeyecek.

Haberler 10.04.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hz. Muhammedin muhafaza edilen iki kyafetinden biri olan ve miraca yükselirken giydii Hrka-i erif, Fatihteki Hrka-i erif Camisinde muhafaza ediliyor.

Hz. Muhammedin, Veysel Karaniye hediye brakt Hrka-i erifin muhafazasn üstlenen 59. kuaktan torunu Bar Samir, AA muhabirine yapt açklamada, ramazan aynda yurt içi ve yurt dndan yüz binlerce insann her yl kutsal emaneti ziyaret ettiini söyledi.

Sultan 1. Ahmetin daveti üzerine 1611 ylnda Hrka-i erif Muhafz Ailesinin stanbula geldiini belirten Samir, Hrka-i erifin 1851den bu yana ramazann ilk cumas ziyarete açldn hatrlatt.

Samir, tüm dünyann koronavirüs salgnyla mücadele ettiini vurgulayarak, öyle devam etti:

Koronavirüs salgnnn yaylmnn engellenmesi için birçok tedbirler alnmaktadr. Geçen yl da koronavirüs salgnndan dolay Hrka-i erifi muhafz aile olarak ziyarete kapatmtk. Salgnn üzerinden bir seneyi akn zaman geçti. Pandemi hala devam ediyor ve virüsün mutant versiyonlar ortaya çkt. Muhafz aile olarak geçen sene olduu gibi bu sene de pandemi dolaysyla Hrka-i erifi, insanlarmzn sal açsndan ziyarete açamayacaz. Üzüntüyle aldmz bu kararn ardndan Peygamber Efendimizin (SAV) mübarek emaneti ile önümüzdeki ramazan aynda halkmzla bulumay temenni ediyorum. Bu emaneti 60 kuaktr laykyla muhafaza etmenin gururunu ve mutluluunu da yayoruz.

Ana Sayfaya Git