Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılara sıkı denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ürünlerinin satışını yapan işyerleri ve üretim imalathanelerini sıkı bir şekilde denetliyor.

Haberler 23.06.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Ramazan Bayram öncesi tatl ürünlerinin satn yapan iyerleri ve üretim imalathanelerini sk bir ekilde denetliyor.

Büyükehir Belediyesi, halk saln korumak amacyla gda üreten, satan ve depolayan i yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ramazan aynn ilk yarsnda frn, yemekhane ve marketleri denetleyen Büyükehir Belediyesi ekipleri, bayramlarda skça tüketilen gda maddelerinden biri olan tatl ürünlerinin imalatn ve satn yapan iyerlerini sk bir ekilde denetliyor.

Yeniehir ilçesi ehitlik Semtinde bulunan Tatlclar Sitesindeki imalathaneler, tatl yapmnda kullanlan gdalarn salkl olup olmad, son kullanma tarihleri, depo olarak kullanlan bölümlerin mevzuata uygunluu, i yeri ve imalathanelerde çalan personellerin hijyen kurallarna uyup uymad, mekann fiziki koullar bakmndan denetlendi.

Gerekli uyarlar yaplyor

Ekipler, ayrca denetimlerde iyerindeki lavabo, banyo, WC, personellerin klk kyafetleri ve kiisel temizlik konularnda uyarlarda bulunuyor. Denetimler esnasnda ekiplere refakat eden iyeri yetkilisine gerekli uyarlar ve eksiklikler bildiriliyor.

420 iyeri denetlenecek

Vatandalarn güvenli gda ürünlerine ulaabilmeleri amacyla iyeri ve imalathanelerde gda ürünleri mevzuatna uymayanlara cezai ilem uyguluyor.

Ramazan Bayram öncesi ekipler çalmalarn sklatrarak kent merkezinde tatl sat yapan ve imal eden toplam 420 iyerini sk bir ekilde denetleyecek.

Ana Sayfaya Git