Ramazan İmsakiyesi 2017- 12 Haziran sahur iftar vakti Diyarbakır

Diyarbakır 2017 Ramazan İmsakiyesi ramazan ayının başladığı ilk günden beri sıklıkla aranmakta. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 2017 başladı. Diyarbakır'da ilk gün 3.1'de başlayan Ramazan, 12 Haziran Dİyarbakır imsak vakti ile aranmaya devam ediyor.

Haberler 12.06.2017 - 01:07 Son Güncelleme : 12.06.2017 - 03:50

Diyarbakr 2017 Ramazan msakiyesi ramazan aynn balad ilk günden beri sklkla aranmakta. 11 ayn sultan Ramazan ay 2017 balad. Diyarbakr’da ilk gün 3.1’de balayan Ramazan, 12 Haziran Dyarbakr imsak vakti ile aranmaya devam ediyor. Tüm müslümanlarn inand ve islamn 5 artndan biri olan ramazan orucunun ortasna yaklatmz u günlerde Diyarbakr’da iftar saat kaçta? 12 Haziran Diyarbakr ftar Vakitleri Diyarbakr msakiyesi ve detaylar haberimizde

Koskoca bir yl yorulan bedenimizin dinlenmeye geçtii ve en çok özlenen iftar saatleri Ramazan Aynda yaanmaktadr. t Dyarbakrllarn merakla takip ettii Diyarbakr 2017 Ramazan msakiyesi.Türkiye’de yaayanlar bu yl 17 saati akn süre oruçlu olacaklar. En ksa oruç Ramazan’n ilk günü tutulacak ve iftar her gün biraz daha ileri gidecek. Haziran ay yln en uzun gündüzünü (21 Haziran 2017) içinde barndran bir ay olduu için 2017 yl da en uzun oruçlu olacamz zamanlardan biri.

SAHURDA BEREKET VARDIR

“Sahura kalkn, zira sahurda bereket vardr” gibi sözleriyle sahur yemeini tevik eden Hz. Peygamber’in (Buhârî, “Savm”, 20; Nesâî, “Syâm”, 18-19, 24; Tirmizî, “Savm”, 17) uygulamalaryla da sahura önem verdii görülür. Baz hadislerde sahurun tamamen terkedilmeyip bir yudum su ile bile olsa yerine getirilmesi tavsiye edilmi, sahura kalkanlarn Allah’n rahmetine ve meleklerin duasna mazhar olaca belirtilmi (Müsned, III, 12), sahur yemei “mübarek gda” olarak nitelenmitir (Ebû Dâvûd, “Savm”, 17; Nesâî, “Syâm”, 25-26). Bütün bu delilleri dikkate alan fakihler sahura kalkmann hükmünün sünnet olduu sonucuna varmlardr.

 

Baz hadislerde ifade edildii gibi (bn Mâce, “Syâm”, 22) sahurun tutulacak oruca güç yetirebilmek için vücuda besin salama amac tad açk olmakla birlikte sahura kalkan müminin asl hedefi Hz. Peygamber’in sünnetini yerine getirerek bu vaktin feyiz ve bereketinden yararlanmaya ve neticede Allah’n honutluunu kazanmaya çalmak olmaldr.

 

Sahurun, müslümanlarn orucunu Ehl-i kitabn orucundan ayran bir özellik olduunu ifade eden hadis (Müslim, “Syâm”, 46; Ebû Dâvûd, “avm”, 16; Nesâî, “Syâm”, 27; Tirmizî, “avm”, 17) açklanrken bu durumun müslümanlara önceki ümmetlere göre salanan bir kolaylk olduu, dolaysyla Ehl-i kitap’tan farkl davranarak sahura kalkmann bu nimetin ükrü anlamna gelecei belirtilir. 

 

ah Veliyyullah’n sahurda bereket olduuna dair hadisten hareketle sahur yemeiyle bir yandan vücuda oruca dayanmasna yardmc olacak enerji salanr, dier yandan insanlarn daha dindar olma çabasyla dini zorlatrmaya ve dinin getirdii yükümlülüklerde deiiklik yapmaya yeltenmeleri önlenmi olur. Nitekim Hz. Peygamber bizim orucumuzla Ehl-i kitabn orucu arasndaki temel farkn sahur yemei olduunu belirtmitir. Bu ifadede Ehl-i kitabn dinlerinde tahrifat yaptna iaret vardr. Onlarn bu tutumuna aykr davranmak dinin aslî haliyle korunmasna katk anlam tar (üccetullhi’l-bâlia, II, 52).

 

EMNEVM’DEN DYARBAKIR’DA FTAR

Müterilerine ev ve otomobil sahibi olma imkan sunan Eminevim Diyarbakr’da iftar yemei düzenledi. ftar programna katlan Emin irketler Grubu bakan Emin Üstün, 1990 ylndan beri 100 bin kiiyi ev ve otomobil sahibi yaptklarn ifade etti.

Diyarbakr’da ’Elbirlii sistemi’ ile müterilerine ev ve otomobil sahibi olma imkan salayan Eminevim iftar etkinlii düzenledi. Bir düün salonunda gerçekleen iftar programna Emin Otomotiv irketler Grubu Yönetim Kurulu Bakan Emin Üstün, Yönetim Kurulu üyesi Kemal Üstün, yöneticiler ve vatandalar katld. ftar sonras irketin kampanyalarn anlatan sunumlar gerçekletirildi. Sunumlarn ardndan ev alan vatandalarn tapu teslim töreni gerçekletirildi. Törenin ardndan konuan Emin irketler Grubu bakan Emin Üstün, 1990 ylndan beri 100 bin kiiyi ev ve otomobil sahibi yaptklarn ifade etti.

Müterilerimiz mutlu

irket olarak Ramazan aynda düzenledikleri iftar programlarn geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Üstün, Türkiye’nin birçok bölgesinde Ramazan iftariyelerimiz var. Müterilerimizle, dostlarmzla, bizden ev veya otomobil alan veya ev veya otomobil almak isteyenlerle Ramazan’da iftar yapyoruz. Bu akam da Diyarbakr’daym. Diyarbakr’daki müterilerimizle, dostlarmzla bulumak için. Bulumamz güzel oldu. Müterilerimiz mutlu dedi.

ve A vermek için yatrm yapyoruz

Emin irketler grubunun birçok alanda yatrm olduunu belirten Üstün, Ülkemizin ie ihtiyac var, aa ihtiyac var insanlarn. Bu insanlara i ve A vermek için deiik alanlarda yatrm yapyoruz. naat, enerji, tarm, hayvanclk alanlarnda ülkemizin kalknmas, ülkemizin insanlarna i temin edebilmek, yatrm sahibi olanlara gelir temin edebilmek için deiik alanlarda çalyoruz. Onunla ilgili de bu akam misafirlerimize bilgi verdik diye konutu.

100 binin üzerinde insan otomobil ve ev sahibi oldu

Eminevim’in 26 yldr Türkiye’de ’El birlii’ sistemini uygulad kaydeden Üstün, Sosyal adalete en uygun, nsanlarn arasndaki uçurumu kapatmaya çalan, toplumdaki zengin ile fakir arasndaki ayrmn kaldrabilmek için el birlii sistemini uyguluyoruz. Bu el birliiyle insanlar otomobil sahibi oluyor. Konut sahibi oluyor veya deiik alanlarda yatrm yapmak suretiyle bu yatrmlara ortak oluyorlar. Bu inaat alannda, tarm alannda, enerji alannda olabilir. Eminevim bugün bin 500 çalan 105 ubesiyle Anadolu insannn hizmetindeyiz. Biz 1990 ylnda baladk. 2006 ylna kadar otomobil sahibi yaptk insanlarmz ondan sonra da hem otomobil hem ev sahibi yapyoruz. Bugün 100 binin üzerinde insanmz otomobil ve ev sahibi yaptk. Bizim artk imece usulü olan el birlii sistemimiz halkmz tarafn örenildi, tannd dedi.

Ana Sayfaya Git