Raybüs istiyoruz

Her gün yaklaşık 15 Bin insanın seyahat ettiği Batman-Diyarbakır yolunda, mevcut bulunan ve aktif halde olan tren yolu ağının, raylı ulaşım aracı raybüse dönüştürülmesi isteniyor.

Haberler 29.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman-Diyarbakr Yolunda araç saysn ve hava kirliliini azaltacak, vatanda yüklü yol masrafndan kurtaracak ve güvenli, hzl ve ucuz seyahat imknn salayacak raybüs ulam için iki ilin siyasetçilerinden gerekli giriimleri balatmalar bekleniyor.

BU LLER ARASINDA KURULDU

Zonguldak-Karabük, çatal-Tire, Kars-Akyaka, Malatya-Elaz illeri arasnda aktif halde olan raybüs ulamnn, Batman-Diyarbakr yolunda da hayata geçirilmesi isteniyor.

DEVLET EKONOMSNE DE KATKI SALAYACAK

Batman-Diyarbakr arasnda 90 kilometre tren hatt zaten aktif. Yolcu tamaclnda kullanlan tren hatt, rayl sistem için de uygun. Düük bir maliyetle kurulacak rayl sistem, devlet ekonomisine de katk salayacak. Batman-Diyarbakr arasnda seyahat etmek zorunda kalan memurlar, örenciler ve hastalar, rayl sistemle, 90 kilometreyi 40 dakikada aabilecek. Bu yolda araç trafii, kazalar ve hava kirlilii de azalacak. Günde 1 sefer yaplmas halinde dahi en az 250, ayaktaki yolcularla birlikte Bin yolcu tanabilecek.

SYASETçLERN DESTE GEREKYOR

Eskiehirde 20 yl önce kullanlan rayl sistem, Batman-Diyarbakr arasnda da isteniyor. Siyasetçilerin ve bürokratlarn, gerekli giriimleri yapmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git