Referanduma Tam Destek!

HAK ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Refik Karakoç, 25 Eylül'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılacak bağımsızlık referandumuna destek vereceklerini söyledi.

Haberler 10.09.2017 - 14:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karakoç, bunun ulusal bir konu olduunu anlatrken, Herkesin sahip çkmas lazm. Biz Hak-Par olarak bu kararn arkasnda, sonuna kadar duracamz ifade etmek istiyorum. Kürtlerin bu hakknn karsnda bütün dünyann sayg duymas gerekir, özellikle de bölge devletlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin. Türkiyenin neresinden bakarsanz bakn, Kürdistann bamsz bir devlet olmasnn da yarar var dedi.

Hak-Par Genel Bakan Refik Karakoç, partililerle birlikte düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Toplantya Genel Bakan Karakoçun yan sra partili katld. 25 Eylülde Iraktaki bölgesel Kürt yönetiminde 25 Eylülde yaplacak bamszlk referandumuna destek vereceklerini açklayan Karakoç, Türkçe, Kürtçe, Zazaca açklama yaparak referanduma destek verdiklerini söyledi. Irak Kürtlerinin mücadelesinden ve taleplerinden vazgeçmediini ifade eden Karakoç, öyle dedi:

KÜRDSTARIN DÖRT PARçASI

Nihayet Kürdistann dört parçann birisinde bamsz devlet kurma frsat domu ve bu frsatn da Kürtler tarafndan kaçrlmamas gerekir. Bu bakmdan Hak ve Özgürlükler Partisi, güneyde bu karar alan siyasi parti, dini ve etnik aznlklar. hepsini kutluyor, onlara baar diliyorum. Hak-Par olarak bu kararn arkasnda ilk günden beri durduk, çeitli etkinliklerle bu kararn daha yüksek bir oranda evet oyu çkmas için çaba gösterdik. Bütün Kürdistan partileri, STK, hükümet kanadyla görütük, duyduumuz heyecan, duygularmz onlara ifade ettik. Bunun, bir parti meselesi olmadn anlattk. Bütün Kürtler dünyann neresinde yayorlarsa yaasn. Bir azdan, hep birlikte bu karara sahip çkmak, destek vermek gerekir dedik. Olumsuz tavr sergileyen partileri ziyaret etmek istedik. Onlara mesaj verdik ve dedik ki bu ulusal bir meseledir, herkesin sahip çkmas lazm. Eer partiler arasnda bir mesele varsa, bu sorunun önüne asla geçmemesi lazm.

SEçLMELERE KATILMAK ÜZERE

Hak- Par olarak yurt içi ve dnda, özellikle Avrupada bu amaç için düzenlenen bütün faaliyet ve etkinliklere katldklarn anlatan Karakoç, seçim gününe kadar da katlmaya devam edeceklerini ifade etti. Seçimlere katlmak üzere bir heyet görevlendirdiklerini, heyetin destek ve gözlemcilik yapacaklarn kaydeden Karakoç, u iddialarda bulundu:

Kürtlerin bu hakknn karsnda bütün dünyann sayg duymas gerekir. 20-25 milyon Kürt, Türkiyede yayor. Devletin bunlarn hassasiyetlerini göz önüne almas lazm. Devletin en büyük ticari alan u anda Güney Kürdistandr. Türkiye cumhuriyetinin enerji harcamalar bütçesinin yüzde 65ini tekil ediyor; 65 milyar dolar. Türkiye doalgaz ve petrol ihtiyaçlarn Güney Kürdistandan (Irakn kuzey bölgesini kast ediyor) karlarsa çok daha ucuz maliyetle bunlar karlama ansna sahiptir. Güney Kürdistanda Türkiyeden inaat firmalar vardr. On binlerce orada çalan, Türkiyeden giden Kürtler vardr. Siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ne taraftan bakarsanz bakn Türkiye Cumhuriyetinin bamsz Irak, federal ya da Kürt bamsz devletini tanmas her yönüyle yararnadr. Referandumdan sonra bamsz devlet ilan edildii zaman ilk defa onun tanmasnda Türkiye için büyük yarar vardr.

Ana Sayfaya Git