Rehavette kaybederiz!

Vali Karaloğlu, Sur ilçesinde "Kovid-19 Operasyonu" gerçekleştirdi. Esnafı ve alınan tedbirleri denetlerken uyardı, "rehavete kapılırsak, tedbirleri gevşetirsek, hep beraber kaybederiz" dedi.

Haberler 24.09.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl genelgesi uyarnca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda denetimlere katlan Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Diyarbakrda 9 günde 106 vatandamz maalesef izolasyon kuralna uymayarak dar çktklar için tespiti yaplarak yurda alnd. dedi.

Vali Karalolu, merkez Sur ilçesinde bulunan esnaf ziyaret ederek Kovid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadn denetledi, esnaf ve vatandalarla sohbet etti. Karalolu, gazetecilere, Sur ilçesinde Gazi Caddesinde farkndalk oluturmak için denetimi yaptklarn söyledi.

Pandemi ile mücadelenin devam ettiini anlatan Karalolu, tedbirlerin devam ettiini zaman zaman yaplan ihlaller konusunda vatandalara uyarlarda bulunduklarn belirtti.

Diyarbakrda vaka saylarnda son 10 günde azalma olduunu aktaran Karalolu öyle devam etti:

Bu tehlikenin geçtii anlamna gelmiyor. Virüs tedbirsizliimiz dolaysyla yaylmaya ve can almaya devam ediyor. En çok üzerinde durduumuz konu filyasyon ve izolasyonda kalan vatandalarn dikkat etmeleridir. Diyarbakrda 760 salk çalanmz ve 185 ekip olarak 17 ilçemizde filyasyon çalmalarna devam ediyor. Testleri pozitif çkm ve temasl olan vatandalarmz tespit edip, izolasyonu salamalar noktasnda salk çalanlarmzn youn gayreti var. Diyarbakrllar olarak salk çalanlarmzn gayretlerine destek vermezsek, emekleri boa gidecek.

ZOLASYON KURALLARIN UYMAYAN 106 K YURTLARA YERLETRLD

Karalolu, kentte izolasyona tabi tutulan vatandalarn bu kurallara uymalar konusunda çarda bulundu.

15 Eylülde izolasyona uymayanlar yurtlara almaya baladklarn hatrlatan Karalolu, Diyarbakrda 9 günde 106 vatandamz maalesef izolasyon kuralna uymayarak dar çktklar için tespiti yaplarak yurda alnd. Bunlardan bir ksm izolasyonlarn tamamlayarak evlerine döndü. u an 70 vatandamz u an yurtta misafir. Buna hiç gerek yok. zolasyonda kalmalar gerekenler, kendilerini, sevdiklerini, ailelerini ve toplumu korumak için mutlaka kurallara uymalar gerekiyor. ifadelerini kulland.

65 ya üstü vatandalar için daha önce kalabalk ortamlara gitmemeleri için gerekli baz kstlamalar getirdiklerini hatrlatan Karalolu, böylece en yüksek risk grubunu oluturan vatandalar bu virüsten korumay amaçladklarn kaydetti.

Karalolu, 65 ya üstü vatandalarn kalabalk alanlardan kaçnmalarn isteyerek, unlar söyledi: Ne olursa olsun gün içerisinde kalabalk alanlara girmemelerini tavsiye ediyoruz. Sabah 07.00-10.00 ve öleden sonra 16.00-20.00 aras da kesinlikle alveri merkezleri, toplu tama araçlarna girmemeleri konusunda uyaryoruz. Hep beraber tedbirlerimizi sklatrrsak, virüs ile mücadelede toplum olarak baarl olacaz. Tedbirleri gevetirsek hep beraber kaybedeceiz. Nerdeyse herkesin ailesinden birileri hastala yakalananlar oldu. Bu iin akas yok. Vatandalarmzdan daha çok dikkat, bize ve salk çalanlarna daha çok yardm talep ediyoruz.

Karaloluna denetimlerde, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem ile l Emniyet Müdürü ükrü Yaman elik etti.

Ana Sayfaya Git