Rehine kurtarma operasyonu!

Diyarbakır'da rehine kurtarma tatbikatı

Haberler 19.06.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani lçe Devlet Hastanesinde Hastane Afet Plan kapsamnda Salk çalann rehin alma temal masa ba ve saha uygulamal tatbikat yapld. Hastanede, hasta yaknlar tarafndan rehin alnan doktor, hastane yetkilileri ve polisin müdahale ve ikna çabalar sonucu kurtarld.

HASTANEDE REHNE

Hanide gerçei aratmayan rehine kurtarma tatbikatnda senaryo gerei bir baba evlerinin damndan düerek ar yaralanan olunu hastanenin acil servisine getirdi. Durumu fark eden acil personeli, hastay sedyeye alarak, müdahale için servise götürürken, koridordaki eyalar ve kaplar tekmeleyen ve kendisine yardmc olmak isteyenlere tepki gösteren baba ve dier çocuklar, birim sekreteri tarafndan sakinletirilmeye çalld. Tatbikat gerei 112 ambulans ile hastaneye preex olarak getirilen yaral yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirirken, durum doktorlar tarafndan babasna söylendi. Duruma sinirlenen ve doktorlar yeterli müdahaleyi yapmamakla suçlayan öfkeli baba ve çocuklar, kurusk tabancay koridordaki acil doktorunun bana dayayarak rehin ald. Acil servis sorumlular tarafndan Beyaz kod ve ardndan Gri kod verilmesiyle olay yerine polis ve özel güvenlik görevlileri geldi. Gerçei aratmayan tatbikat saldrgann, acil sorumlu doktoru, bahekim ve polislerin youn çabalar sonucunda ikna edilerek elindeki silahn alnarak güvenlik güçlerine teslim olmasyla son buldu. Tatbikat önceden planlanan senaryoya sadk kalnarak ve l Salk Müdürlüü 112 Acil Salk Hizmetleri Bakanl ekibi gözetiminde gerçekletirildi.

AFET PLANMASI

Hastane Bahekimi Dr. Serkan Ekinci, olaanüstü hallerde tecrübe kazanmak amacyla benzer tatbikatlar gerçekletirdiklerini belirterek, Bu tatbikat Hastane Afet Plan kapsamnda ikinci tatbikatmz. Bu bir saldr olayyd. Rehin alnan Hekimimizi baaryla kurtardk ve tüm hastane çalanlar olarak tecrübe kazanm olduk dedi.

Hastane Afet Plan operasyon efi ve dari Mali ler Müdürü Bilal Seyitolu ise Hastane Afet Plan kapsamnda 2021 yl Rehine temal tatbikatmz planland gibi baarl bir ekilde icra edildi. Tatbikatta görev alanlara, tatbikatta üstün performans gösteren hastane çalanlarmza, lçe Emniyet Müdürlüümüz ve deerli polis ekibine, 112 acil salk personellerine ve sabrlar için vatandalarmza teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git