Rekor üye Diyarbakır

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre 18 bin 174 üyesiyle Türkiye’de en çok üyesi bulunan kütüphane oldu. İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nurettin Karahan, bu başarının insanların okuma ve eğitim alma isteğinden geldiğini ifade etti.

Haberler 25.08.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜK 2016 verilerine göre, Diyarbakr l Halk Kütüphanesi, kaytl üye saysnda Türkiyede birinci srada yer ald. Diyarbakr ise, kent genelinde faal olarak hizmet veren 8 kütüphanede kaytl 308 bin 959 üyesiyle zmirden sonra ikinci srada bulunuyor. l Halk Kütüphanesi Kitap Katalou ve l Müdür Vekili Nurettin Karahan, bu baarnn insanlarn okuma ve eitim alma isteinden geldiini ifade etti.

En çok üyesi bulunan kütüphane Diyarbakrda

Kent genelinde 17 kütüphanenin bulunduunu ancak bunlardan 8inin faal olarak hizmet verdiini anlatan Karahan, TÜK 2016 verilerine bakld zaman 17 kütüphane ile verilen mesai saatlerini oranladmz zaman Türkiyede birinci srada olduunu görüyoruz. Üye says 18 bin 174 üye ile Türkiyede yine birinci srada bulunmakta. Kentimizde 17 kütüphane bulunmakta ama bunlarn sadece 8 tanesi faal olarak hizmet vermektedir. Dier kütüphanelerimiz de yer yokluundan veya personel yokluundan kapal durumda. Kaytl üye saysyla Diyarbakr 308 bin 959 kiiyle de Türkiyede ikinci srada. Birinci srada olan zmirde 38 kütüphane olmasna ramen Diyarbakr ilimiz kaytl üye says bakmndan Türkiyede ikinci srada yer alyor. Faal kütüphane saysna bakld zaman yine Diyarbakr birinci srada olur. Bu baar gerçekten insanlar burada okumaya açlar. Gerçekten insanlar okumak istiyorlar, eitim almak istiyorlar. Bundan dolay biz de elimizden geldiinde onlara yardmc olmaya çalyoruz. Hizmet vermeye çalyoruz dedi.

nsanlarn okumas için çaba göstereceiz

Okumaya tevik etmek için Kütüphane Haftas bata olmak üzere çeitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Karahan, Kütüphane Haftasnda çok daha fazla etkinliklerimiz olur. Her çaramba günü okuma etkinlii yaplr. Bu yl içerisinde Milli Eitim Müdürlüü ile beraber Antparkta bir okuma etkinlii düzenledik. Kütüphanemizde RFID kütüphane otomasyon sistemi var. Okuyucularmz kitaplarn getirip otomatik bir ekilde bankoya koyup ödünç-iade kitab alp verebiliyorlar. Daha iyi hizmet verebilmemiz için personel eksikliimiz bulunmakta. Personel saymz artarsa daha iyi bir hizmet vereceimize inanyoruz. Var olan arkadalarmzla birlikte insanlara daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geldiince insanlarn okumas için çaba göstereceiz, hizmet vermeye devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git