Rektörler zerzevan'da

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversitelerin rektörleri, tanışma ve istişare toplantısı için Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde bir araya geldi. Rektörler UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde bulunan Zerzevan Kalesini gezdi.

Haberler 24.10.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tanma ve istiare toplantsna, Frat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Gökta, Malatya nönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kzlay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ndak, rnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar ve Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Hüsnü Kapu katld.

ZERZEVAN KALES

Toplantnn hemen ardndan DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç öncülüünde misafir rektörler UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesine alnan Zerzevan Kalesini ziyaret etti. çnar ilçesinde bulunan ve Dou Roma mparatorluunun son kalesi olarak kabul edilen Zerzevan Kalesi ziyareti srasnda, DÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Bakan Doç. Dr. Aytaç çokun ve ekibi misafir rektörlere rehberlik etti.

Ziyaret srasndan konuan DÜ Rektörü Karakoç, misafirlerini arlamaktan ve Zerzevan Kalesini ziyaret etmekten duyduklar memnuniyeti dile getirip Diyarbakrn ve bölgenin tantm için bu tür toplantlarn çok önemli olduunu belirtti. UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesine alnan kalenin, kültür varlklarnn mimari özellikleri ve görselliini Dicle Üniversitesi olarak gün yüzüne çkarmak amacnda olduklarn vurgulayan Karakoç, Zerzevan Kalesinde yaplacak uzun süreli kaz çalmalar ile bölgenin en eski dönemlerine k tutulacak. Zerzevan Kalesi kazlar arkeolojik alanda ses getirecek ve bölge tarihine katkda bulunacaktr. Bu çalmalar üniversitemiz ve ehrimiz için gurur vericidir dedi.

Ana Sayfaya Git