Riskli temas!

Kovid-19 geçirenler ve iki doz aşı olanların 3 ay içindeki riskli temaslarında karantina gerekmeyecek

Haberler 18.03.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geçiren veya ikinci doz asnn üzerinden 14 gün geçenler, 3 ay içindeki riskli temaslarnda karantinaya alnmayacak. Bu uygulama, Güney Afrika veya Brezilya varyant tespit edilen vakalarla temasllar için geçerli olmayacak.

Salk Bakanlnca, Kovid-19 Rehberinin Temasl Takibi, Salgn Yönetimi, Evde Hasta zlemi ve Filyasyon konulu bölümünde baz güncellemeler yapld.

KARANTNA GEREKTRMEYECEK

Buna göre, son 3 ay içinde Kovid-19 enfeksiyonu geçirmi olanlar, varyant bir kökenle yeniden enfekte olduklarnn saptanmas halinde Salk Bakanl kurallarna uygun izole edilecek.

Daha önce Kovid-19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz a yaptrp son dozdan sonra 14 gün süre geçmi olan kiilerde, hastalk balangc veya alama sonras 3 ay içindeki riskli temaslarnda karantina gerekmeyecek. Bu uygulama, Güney Afrika veya Brezilya varyant tespit edilen vakalarla temasllar için geçerli olmayacak.

Ayrca, bakm evinde çalmak veya yal aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakn iliki gerektirenlere Salk Bakanl kurallarna göre karantina uygulanacak.

Ana Sayfaya Git