Rüşvet sanığı TEM polisi: FETÖ'ye karşı olduğum için komplo kuruldu

Diyarbakır'da geçen yıl, yolda gördükleri cezaevi firarisinden "Terör dosyan var" diyerek 4 bin 500 lira rüşvet aldığı iddia edilen 2 Terörle Mücadele polisinin 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Mustafa B. savunmasında, kendisine kumpas kurulduğunu ve gözaltında dövüldüğünü söyledi.

Haberler 04.07.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, geçen yl 6 Aralk günü arkada ile birlikte yürüyen cezaevi firarisi 28 yandaki .T., Terörle Mücadele ekibi tarafndan göz takibine alnd. .T.nin, kuruyemiçi dükkanna girdiini gören TEM ekibi, bir süre sonra iyerine girerek, kimlik kontrolü yapt. Kontrol srasnda üzerinde kimlik olmayan .T., ekip aracna bindirildi.

Araçta polislere 2 yldr cezaevi firarisi olduunu söyleyen .T.ye, polis memurlar Ouzhan B. ve Mustafa B. tarafndan Terörden dosyan var denildi. ddiaya göre .T.yi ekip arac ile bo bir araziye götüren polisler, kaza yapm iki polis arac için 10 bin lira vermesi durumunda kendisini serbest brakacaklarn söyledi. Pazarlk sonucu üphelileri 5 bin lira vereceine ikna eden .T., patronundan para almak için polislerle birlikte iyerine gitti. yerinde polislerden Ouzhan B.yi alacakls olarak tantan .T., patronundan borcunu ödemek için 5 bin lira istedi. Patronun borcu üstlenerek, 5 bin liray yarn vereceini söylemesi üzerine polisler ekip arabas ile bölgeden ayrld.

PATRONUNA GERçE ANLATTI

Parann teslim edilecei gün iyerine gelerek gerçei anlatan .T., patronundan yardm istedi. Patronun durumu arkada olan emekli bir polise anlatmas üzerine, olay Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesine iletildi. Rüvet için hazrlanan 4 bin 500 lirann seri numarasn alp kameraya kaydeden KOM ekibi, .T.ye paray buluma noktasna götürüp, üphelilere vermesini söyledi. Seri numaras alnm paralar buluma noktasna götüren .T., 4 bin 500 liray üpheli Ouzhan B.ye verdi. Parann teslim edilmesi ile operasyon balatan polis, Ouzhan B., Mustafa B. ve olayda telefonu kullanlan kraathane sahibi E.Y.yi gözaltna ald. lk aramada paralar bulamayan ekipler, daha sonra üphelilerin araçlarn Emniyet Müdürlüüne götürüp, detayl bir ekilde arad. kinci aramada Mustafa B.nin aracnn sarkm tavann açan polis, seri numaras alnm paralardan 3 bin 500 liray buldu.

RÜVET TRAF ETT, SERBEST BIRAKILDI

Emniyet Müdürlüünde ifadesi alnan üpheli polisler Ouzhan B. ve Mustafa B. ile olayda telefonu kullanlan kraathaneci E.Y., daha sonra savcla sevk edildi. Savclkta ilemleri yaplan 3 üpheli tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliine gönderildi. Hakimlikte emniyetteki ifadesini deitireceini söyleyen Ouzhan B., olay itiraf etti. Sorgulamalarn ardndan olayda telefonu kullanlan E.Y. ve suçun ortaya çkmasnda göstermi olduu samimi itiraf nedeniyle Ouzhan B.nin adli kontrol tedbiri ile serbest braklmasna, Mustafa B.nin ise Rüvet ve Nitelikli dolandrclk suçundan kuvvetli suç üphesi nedeniyle tutuklanmasna karar verildi.

Olayla ilgili yürütülen soruturma sonucunda üpheli polisler Ouzhan B. ve Mustafa B. hakknda Rüvet iddiasyla 4 yldan 12 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan sanklardan Mustafa B.nin tutuklu, Ouzhan B.nin ise tutuksuz olarak yarglanmasna Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland.

GÖZALTINDA DARP EDLDM

Durumada ifadesi alnan tutuklu sank Mustafa B. kendisine komplo kurulduunu öne sürerek öyle dedi: 2009 ylndan beri Diyarbakr Terörle Mücadele ubesinde görev yapyorum. Ouzhan bana bir ahsta paras olduunu ve bu kiiye ulaamadn söyledi. Olay günü Ouzhan ve Deniz borç konusunu görümek üzere araca bindiler. Onlar Ofis semtinde arabadan indirdim. Daha sonra onlar aldmda borç meselesini hallettiklerini söylediler. Paray alaca gün yine Ofis semtine geldik. Ouzhan dükkana gidip, geleceini söyledi. Polisler bizi aldktan sonra ubeye götürdü. ube Müdürünün odasndayken bir polis gelerek arabada paray bulduunu söyledi. Bu polisi itekleyince, boazm skt ve aramzda arbede yaand. Polis memurlar sorgu srasnda ar küfürler ettiler. Polisler kendi bildikleri gibi ifade yazdlar. Ayrca emniyette darp edildim. KOM ubenin bandaki isim FETÖden ihraç edildi. Ayn ubeden 27 kii ihraç edildi. Bana komplo yapldn düünüyorum. Dosyadaki baz belgeler sahtedir. Bana bu komployu kuranlarn hepsi ihraç edildi. Benim FETÖye kar olduum herkes tarafndan biliniyordu. Bu olay bir kurgudur.

Daha sonra görüünü açklayan savc, tutuklu polisin tutukluluk halinin devamna karar verilmesini talep etti. Ara kararlarn açklayan mahkeme. sank Mustafa B.nin tutukluluk halinin devamna hükmederek, dier sank Ouzhan B. hakknda da, tutuklamaya yönelik yakalama karar çkard.

Ana Sayfaya Git