Rusya, İsrail'e karşı...

Lübnan, İsrail'le savaşın eşiğine geldiği deniz sahası anlaşmazlığında kritik bir adım attı. Limanlarını Rus gemilerine açacağını duyurdu.

Haberler 11.02.2018 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srailin güney snrna duvar ina etmesine kar olduklarn belirten Lübnanl general Hiam Caber, srailin eylemine direnmek için askeri ve diplomatik yöntemleri kullanabileceklerini belirterek gözda verdi. Caber, Lübnan limanlarn Rus gemilerine açabileceklerini de kaydederek yaklak 860 kilometrekarelik deniz sahas anlamazlna mesaj verdi.

SRAL, HZBULLAH FÜZELERNDEN çEKNYOR

Caber, Gerekli görülmesi halinde Lübnan, srailin ina faaliyetine hem askeri hem de diplomatik yöntemlerle karlk verecek. srail ile herhangi bir çatma yaanmas söz konusu deil, biz topraklarmz korumakla ilgileniyoruz dedi.

Sputnikin haberine göre srail yönetiminin Lübnann karlk verebileceini anladn söyleyen Caber öyle devam etti: Bu nedenle srail, petrol ve gaz bakmndan zengin olan ihtilafl ky bölgelerine platform kurmad. srail, Hizbullahn füzelerinden çekiniyor. Bu füzeler, gerek duyulursa, srailin tesislerini imha edebilir.

ASKER ALANDA BRL

Öte yandan Caber, askeri alanda uzun süredir yardm önerisinde bulunan Rusya ile ibirliini geniletebileceklerini ifade etti.

Lübnann havalimanlarn ve deniz limanlarn Rusyaya açabileceine iaret eden general, Rusya ile askeri ibirliini geniletmenin son derece olduunun altn çizdi.

680 KLOMETRELK DENZ SAHASI ANLAMAZLII

Lübnan ile srail arasnda, yaklak 860 kilometrekarelik deniz sahas anlamazl sürüyor. Bu bölgenin kta sahanlnda her iki ülke de hak iddia ediyor. srail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine balad be bloktan üçünün, srail kta sahanl snr bölgesinde yer aldn iddia ediyor. srail, Lübnanl yetkililerden gelen itiraz ve endie açklamalarna ramen iki ülke snrndaki duvar inasna devam ediyor.

Ana Sayfaya Git