Sıcak Bölgede!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Kalkan, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve kentin diğer protokol üyeleriyle birlikte 10 bini aşkın güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonun yapıldığı Lice İlçesi'ne giderek il güvenlik toplantısını burada yaptı. Toplantı öncesi konuşan Vali Aksoy, operasyon sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Terör sona erinceye kadar, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek" dedi.

Haberler 07.06.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardmcs Orgeneral Ata Kalkan, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 6 ilçeye bal 104 köyü kapsayan bin 528 metrekarelik bir alanda, asker, polis ve güvenlik korucularnn da aralarnda bulunduu 10 bini akn güvenlik görevlisinin katld operasyon bölgesine gitti. Olaanüstü güvenlik önlemlarnn alnd Lice karayolunun stratejik noktalarnda güvenlik önlemi alan asker ve polis ekiplerini selamlayan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Lice Belediyesine geçti. Burada Belediye Bakan Vekillii görevini yürüten lçe Kaymakam Sinan Baak tarafndan karlanan protokol daha sonra ilçe esnafn ziyaret etti.

TERÖR SONA ERNCEYE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK

Daha sonra 1inci Jandarma Komando Alay Komutanlna geçen Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, burada da askeri yetkililer tarafndan karland. Vali Aksoy, her hafta düzenlenen il güvenlik toplantsn operasyon bölgesinde gerçekletireceklerini anlatrken öyle konutu:

Bugünkü toplantmz Licede gerçekletiriyoruz. Licede yapmamzn en temel nedenlerden biri Licede yürütülmekte olan büyük bir operasyonla ilgili hem hem arkadalarmzdan bilgi almak, hem de yaplan çalmalar hakknda deerlendirmelerde bulunmak üzere buradayz. 10 binin üzerinde polis, asker ve korucunun görev ald bir operasyon gerçekletiriliyor. 1528 kilometrekarelik alanda terörist unsurlarn aranmas ve temizlenmesi ile etkisiz hale getirilmesi, ayn zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynaklarndan biri olan uyuturucunun yerinde temin edilerek, tespit edilerek yok edilmesi hususunda ciddi anlamda bir çalmay arkadalarmz yürütüyor. Onlardan bilgi almak ve deerlendirme yapmak üzere buradayz. Operasyon devam ediyor, arkadalarmzn bu çalmalarnda kendilerine baarlar diliyoruz. Büyük özveri içerisinde, çok scak hava artlarna ramen arakadalar gece, gündüz demeden bu çalmalar ortaya koyuyor. çalmalar yürüten en üstteki komutandan, en alttaki bütün polis ve uzman çavuumuza kadar bütün arkadalarmza hepsine ayr ayr teekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararllk içerisinde bu çalmalar ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz de alnan bu kararlar çerçevesinde bu çalmalar hassasiyet içerisinde yürütüyor. Terör sona erinceye kadar, silahl unsurlar ortadan kaldrlncaya kadar bu mücadele devam edecek.

BÜYÜK OPERASYON 10 GÜN DAHA SÜRECEK

Operasyonun sonuçlarna ilikin gazetecilerin sorularn da yantlayan Vali Aksoy, operasyonun yaklak 10 gün daha devam edeceini açklarken, öyle konutu:

1528 kilometrekarelik alan ama 10 gün daha devam edeceini deerlendiriyoruz. u ana kadar 2 terörist ölü ele geçirildi. Yaklak olarak 300 kilo toz ve kubar esrar ele geçirildi. 700 bin hint keneviri ele geçirildi. Geçtiimiz yl yine bu bölgede yürütülen operasyond 67 milyon hint keneviri, bu bölgede ele geçirilmi, imha edilmiti. Bu yl yaptmz ön çalmalarda hint keneviri ekilmediini görüyoruz. Arlkl olarak buday yada baka ürünler var, yada bo olduunu görüyoruz. Geçtiimiz yl yaptmz operasyonlarn sonuçlarn çok açk ve net bir ekilde görüyoruz. Vali Aksoyun konumasnn ardndan il güvenlik koordinasyon kurulu toplants yapld.

10 BN ASKERN KATILDII OPERASYONUN ALANI GENLYOR

Daha önce gidilmeyen dalk, kayalk ve ormanlk alanlardaki en ücra vadilere kadar giden güvenlik güçleri, gece ve gündüz, bölgede olduu deerlendirilen terör unsurlarn takip ediyor.

19 Nisanda 6 ilçeye bal 104 köyü kapsayan bin 528 kilometrerakelik alanda düzenlenen Bayrak-54 ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonun kapsam daha da geniledi. Örgütün yllarca hem finans kayna hem de, yeni katlan militanlarnn eitimini yapt Lice, Hani, Hazro, Kulp, Kocaköy ve Dicleolmak üzere 6 ilçe krsaln didik didik arayan güvenlik güçleri, teröristlere göz açtrmyor.

Terör unsurlarn kalabilecei deerlendirilen snak ve barnaklarn imha edildii operasyonlarda, terör örgütünün finans kayna olan uyuturucu tacirlerine de göz açtrlmyor. Yllarca kimsenin girmedii derin vadi ve sarp, ormanlk ile kayalk alanda ilerleyen güvenlik geçleri geceyi de dalarda geçiriyor. Corafik artlarla uyum içerisinde terör unsurlar takip eden güvenlik güçleri, terörle mücadele konusunda da bölgedeki sivil vatandalarn zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyor.

Ana Sayfaya Git