Sıcak temas

Diyarbakır ve Bitlis'de PKK ile sağlanan sıcak temasta örgüte büyük darbe indirildi. 9 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, biri yaralı 3 militan da sağ yakalandı.

Haberler 26.02.2017 - 12:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Metrelerce kar kalnlna ramen, Diyarbakr ve Bitlis krsalnda PKKya yönelik yürütülen operasyonlar aralksz devam ederken, 9 örgüt mensubu etkisiz hale getirilirken, biri yaral üç örgüt üyesi de sa yakaland. Diyarbakr krsalndaki sokaa çkma yasa devam ederken, otomobil içerisinde esrar ve silah ele geçirildi.

DYARBAKIRDAK OPERASYON

Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri krsalnda PKKya yönelik düzenlenen operasyonda biri ölü iki örgüt üyesi ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl ekiplerince alnan istihbaratn deerlendirilmesi sonucu Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri krsalnda faaliyet gösteren PKKllarnn etkisiz hale getirilmesi, teröristler tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarnn tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi, bölgede bulunan yerleim yerlerinde tespit edilen ibirlikçiler ve aranan ahslarn yakalanmas amacyla 24-25 ubatta, Özel Birlik Operasyonu gerçekletirildii bildirildi.

VALLKTEN AçIKLAMA GELD

Operasyonda bir örgüt üyesi tabanca, 2 arjör, 20 tabanca fiei ve el bombas ile ölü ele geçirildii, dieri ise yaral olarak yakaland belirtilen açklamada, örgüt üyeleri tarafndan kullanlan araç ve çevrede yaplan aramada 10 torba içerisinde 254 kilogram toz esrar ele geçirildii kaydedildi. Açklamada, yakalanan teröristle ilgili adli ilemlerin balatld ifade edilerek vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan azim ve kararllkla devam edilecei vurguland.

SOKAA çIKMA YASAI KALDIRILDI

Öte yandan, Lice, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerinin dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen PKKllar ile ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek önceki gün ilan edilen sokaa çkma yasa kaldrld.

BTLSTE SALANAN TEMAS

Ar k koullarnn hüküm sürdüü Bitliste PKKya yönelik operasyonlar ise aralksz sürdürülüyor. Kar kalnlnn yer yer 2 metreyi bulduu kentte, geçen 20 ubatta Bitlis Jandarma Bölge Komutanlna bal birlikler tarafndan ehit Güvenlik Korucusu Nihat çaprak-41 Operasyonu balatld. Merkeze bal Sehi Ormanlar bölgesinde balatlan operasyonda, güvenlik güçleri, 24 ubatta bir grup PKKl teröristle karlat. Güvenlik güçlerinin, Teslim ol çarsna atele karlk verilmesi üzerine çatma çkt. çkan çatmada 3ü kadn 8 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 terörist ise yakaland. Operasyon bölgesinde PKKl teröristlere ait snak ve barnaklarda ise çok sayda silah, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi.

K GÜVENLK GÖREVLS YARALI

çatmalarda 1 asker ile 1 köy korucusu ise hafif yaraland. Yaral asker ve korucu Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altna alnrken, konuyla ilgili çileri Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk de açklama yapt. Dün Bitlise gelen ve bugün de Bitlis Polisevinde STK temsilcileri ve kanat önderleriyle toplant yapan Bakan Yardmcs Öztürk, bölgedeki operasyonlarn hava destekli olarak sürdürüldüünü söyledi. Bakan Yardmcs Öztürk, PKKya ar darbelerin indirildiini, bu operasyonlarn bölgedeki tüm PKKllar bitinceye kadar da sürdürülüceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git