Sac bariyer kuruldu!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen tarihi surlara fotoğraf çekmek için çıkanları önlemek amacıyla konulan uyarı tabelaları ve demir çitler, işe yaramadı. Surlara çıkmaya devam edenler olunca bu kez sac bariyerli önlem alındı. Surlara çıkan merdivenlerin çevresi, sac bariyerlerle kapatılınca gelenler de sur diplerinde fotoğraf çekmeye başladı.

Haberler 10.02.2021 - 06:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda UNESCO Dünya Kültür Miras Listesindeki 5 bin yllk ve 5 kilometre uzunluundaki surlar, üzerinde fotoraf çekme isteiyle zaman zaman ölümlerle sonuçlanan düme vakalaryla gündeme geliyor. Yükseklii 10 ile 12 metre arasnda deien surlara çklmasnn önlemek amacyla uyar tabelalar aslrken, merdivenler de demir çitlerle çevrildi. Bu önlemlere ramen demir çitler kesilerek ve krlarak surlara çklmaya devam edilmesi üzerine merdiven girileri, bu kez sac bariyerlerle kapatld. Hz. Süleyman Camisi ve çkalenin de bulunduu park alanna gelenler, bu önlem üzerine çkamadklar surlarn diplerinde hatra fotoraf çektirdi.

BAKIP BAKIP GER GDYORUM

Alnan önlemler yüzünden surlara çkamadn dile getiren Fatma Durmu, Yapacak bir ey yok. Aslnda önlem almak güzel ama hepsini deil de yarsn kapatsalard. nsanlar surlarn üzerinde yürürken saa sola bakmyorlar. Geldim, bakp bakp geri gidiyorum. Yukar çkamyorum dedi.

Özbekistandan gelen Sitora Xejayeva da önlem alnmasnn güzel olduunu belirterek, Fotoraflar çektirdik, memnun kaldk. nallah yine geleceiz diye konutu. stanbuldan gelen Yusuf Canpolat ise surlara çkamadklarn belirterek, üzerinde fotoraf çektiremeden stanbula döneceini söyledi.

Ana Sayfaya Git