Safitürk davasında karar

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin davada sanık Şerif Mesutoğlu'na verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezasını onadı.

Haberler 12.06.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daire, Safitürkün ehit edilmesine ilikin davada 7 sank hakknda verilen karara ilikin temyiz incelemesini tamamlad.

Sank erif Mesutolunun, Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teebbüs etmek ve patlayc madde bulundurmak suçlarndan ald 2 kez arlatrlm müebbet ile 28 yl hapis cezasn onayan Daire, Fikret Denizin ateli silahlar ve bçaklar ile dier aletler hakkndaki kanuna muhalefet suçundan 5 yl hapis cezasn da onad.

Yargtay 16. Ceza Dairesi, sanklar Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Deniz, Hüseyin zci, Mehmet Ali Yazl ile Saime Ate Mesutolunun kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak ve bomba kullanarak öldürme suçlarndan beraatinin de onanmasn kararlatrd.

Dairenin kararnda, Safitürkün ehit edilmesinin, PKKnn devletin birliini bozma, ülke topraklarndan bir ksmn devlet idaresinden ayrma amacna yönelik olarak gerçekletirildii belirtildi.

SAFTÜRKÜN EHT EDLMES VE YARGILAMA SÜREC

Mardinin Derik ilçesinde 10 Kasm 2016da makam odasnda PKKl teröristlerce el yapm patlayc ile düzenlenen saldrda, çileri Bakanlnca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk ar yaralanm, kaldrld hastanede 11 Kasm 2016 günü ehit olmu, saldrda oförü Mustafa Dinçer de yaralanmt.

Mardin 3. Ar Ceza Mahkemesi, 15 sann yargland davada, erif Mesutolunu, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teebbüs etmek ve patlayc madde bulundurmak suçundan 2 kez arlatrlm müebbet ile 28 yl hapis cezasna çarptrmt.

Sank Tahsin Erdaa 6136 sayl yasann 12. maddesine muhalefet suçundan 1 yl, ayn suçtan sanklar Ahmet Deniz ve Fikret Denize ise 5 yl hapis cezas ile 20 bin lira para cezas veren mahkeme, baz sanklarn beraatlerini kararlatrmt.

BERAAT EDEN 8 SANIK YENDEN YARGILANIYOR

stinaf kanun yoluna bavurulmas üzerine Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi ise Mesutolunun da arasnda bulunduu 4 sank hakkndaki cezay hukuka uygun bulmu, 8 sank hakkndaki beraat kararnda yeniden yarglamaya hükmetmiti. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde yerel mahkemede beraat eden 8 sann yarglanmasna devam ediliyor.

Ana Sayfaya Git