Sağanak ve dolu sel oluşturdu

Diyarbakır'da sağanak ve dolu sele neden oldu, ekili alanlar zarar gördü.

Haberler 07.05.2022 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakrn Silvan ilçesinde etkili olan saanak ve dolu baz krsal alanlarda sele neden oldu, 30 köyde ekili alanlarn yaklak yüzde 20sinin zarar gördüü belirlendi. Diyarbakr kent merkezinde de saanakla baz cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

SLVANDA ETKL OLDU

Silvan ilçesinde dünden beri aralklarla etkili olan saanak ve dolu hayat olumsuz etkiledi. Özellikle dün iddetli ya ve dolu, sele neden oldu. Dolu ba, bahçe ve ekili arazilere de zarar verdi. Tarm ve Orman lçe Müdürlüü ekipleri, yan etkili olduu alanlarda inceleme yapt. Ekili arazilerin yaklak yüzde 20sinin zarar gördüü tespit edildi.

SANAK VE DOLU VURDU


Tarm ve Orman lçe Müdürü Nejat Arslan, Dün akam 10 ve 15 dakikalk saanak ve dolu ilçemizde ekili arazi, ba ve bahçelerde zarara neden olmutur. Yetitirici ve çiftçilerimizin talebi dorultusunda Silvan Ziraat Odas, muhtarlarmz ile Diyarbakrdan müdürlüümüze bal ekiplerle saha çalmalarmza baladk. Dolu ya, yaklak yüzde 20lik bir zarar vermi bulunmaktadr. Bakanlmzn talimatlar dorultusunda çalmalarmz devam edecektir dedi.

EKL ALANLAR HASAR GÖRDÜ
Görmez köyü muhtar ve çiftçi Ylmaz Adar, talepleri dorultusunda ekiplerin inceleme yaptn ifade ederek, Dolu ya parsel parsel yaklak yüzde 20 civarnda zarar vermitir diye konutu.

BÖLGEDE ETK ALANLARI
Diyarbakr kent merkezinde de etkili olan yamurla birlikte baz cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr, Siirt ve rnak çevrelerinde görülecek yalar yer yer kuvvetli saanak ve gök gürültülü saanak eklinde olmas beklendiinden oluabilecek sel, su takn, dolu ya, ulamda aksamalar gibi konulara kar dikkatli ve tedbirli olunmas konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git