Sağkulak göleti 7 günde bitecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağkulak Mahallesinde 150 büyükbaş ile 6 bin küçükbaş hayvanın faydalandığı gölette bakım onarım çalışması başlattı.

Haberler 05.10.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tarm ve hayvancln geliimine katk sunmak, yerel üreticiyi desteklemek amacyla çalmalarna devam eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakanl, Kayapnar ilçesinde yer alan Sakulak Mahallesi hayvan içme suyu göletinde bakm ve onarm çalmas balatt. 2000 ylnda ina edilen ve kullanlmaz durumda bulunan Sakulak Göleti ilk etapta zeminde oluan çamurlardan arndrlacak. Yaplacak temizlik ileminin ardndan yetersiz olan dolgu ve bendi yükseltilerek gölet yeniden vatandalarn hizmetine sunulacak.

7 GÜNDE BTECEK

150 büyükba, 6 bin küçükba olmak üzere toplam 6 bin 150 hayvann içme suyu kayna olan Sakulak Göletindeki bakm ve onarm çalmalarnn 7 gün içinde tamamlanmas bekleniyor. Kullanlamaz durumda olmas nedeniyle hayvanlarn su bulmak için uzak noktalara gitmesi sebebiyle yaanan et ve süt kayb göletin yenilenmesiyle birlikte en aza indirilecek. Bakm ve onarm ilemlerinin tamamlanmasyla birlikte Sakulak Mahallesinde ikamet eden yüzlerce üretici ekonomik anlamda kazanç elde edecek.

Ana Sayfaya Git