Sağlıkçılar için seferber

Diyarbakır'da gençlik merkezi çalışanları ile gençlik liderleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye katkı için büyük özveriyle yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Haberler 23.06.2020 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Gençlik Merkezi Müdürü namullah Önal, koronavirüs ile mücadelede üzerlerine düen görevi en iyi ekilde yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

BUGÜNE KADAR 4500 SPERLK ÜRETTK

Salgn sürecinde salk çalanlar bata olmak üzere kamu personeline destek olmak için yüz koruyucu siperlik ürettiklerini ifade eden Önal,Bugüne kadar 4500 siperlik ürettik. çalanlar ile gönüllüler koronavirüs tedbirleri kapsamnda sosyal mesafe, maske ve hijyen konularna dikkat ederek siperlik yapyor. Gençlik liderlerimiz ve gönüllülerimiz evlerinde de siperlik yapt. diye konutu.

SALIK çALIANLARINA DESTEK OLMANIN GURURUNU YAIYORUZ

Gençlik liderlerinden Nida çelik, salk çalanlarnn bu süreçte yapt fedakarln kendisini çok etkilediini söyledi.

Dayanmann önemine iaret eden çelik, öyle konutu:

Salk çalanlarna destek olmann gururunu yayoruz. lk bata bunlar kullanan olacak m? diye düündük ama zaman içerisinde ne kadar önemli bir i yaptmzn farkna vardk. Babamn böbrek rahatszl olduu için diyalize giriyor. Diyaliz merkezinde çalan salk personelinin siperlik taktn görünce çok mutlu olmu. Benim kzm bunlar yapyor demi. Eve gelince de Kzm onlar görünce seninle gurur duydum Ne kadar önemli bir i yaptn daha iyi anladm dedi, ben de çok mutlu oldum.

EN GÜZEL DAYANIMA ÖRNEKLERNDEN BRN ORTAYA KOYDUK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Biz Bize Yeteriz Türkiyem slogan ile balatlan Milli Dayanma Kampanyasnn önemine deinen çelik, Biz de bu geni ailenin bir parçasyz. Bu süreçte bo durmay istemedik. Ne yapabiliriz? diye düündük. Salk çalanlar için siperlik yaptk. Birbirimize destek olmamz gerektiinin en güzel dayanma örneklerinden birini ortaya koyduk. ifadelerini kulland.

Gençlik merkezi liderlerinden Emrah Özboyac da zorlu süreçte salk çalanlar için bir ey yapabilmenin kendilerini çok mutlu ettiini vurgulayarak, unlar aktard:

Salk çalanlarmz canlarn ortaya koyarak bu süreçte mücadele ediyor. Biz de siperlik yaparak onlara destek olmak istedik. Yaptmz siperlikleri ambulans çalanlarnda görmütüm. Görünce çok mutlu oldum. Sokaa çkma yasann olduu dönemlerde de her gün gelip bu siperlik üretimine devam ettik. Bazen de evde yaptk.

Özboyac, ülke olarak bu süreçte herkesin elinden geleni yapmaya çalmasnn önemli olduunu ifade ederek, Türkiye olarak bu süreçte birlik olduk. Diyarbakrdan Türkiyedeki bu mücadeleye katk sunduumuz için çok mutlu olduk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git