Sağlıkçılar unutulmadı

Diyarbakır’da sağlık örgütü temsilcileri, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarını düzenledikleri etkinlikle andı. Sur ilçesi tarihi On Gözlü Köprü'de bir araya gelen sağlıkçılar, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına Dicle Nehri'ne karanfil attı. Korona virüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebinde bulunan sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kutladı.

Haberler 15.03.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, 14 Mart Tp Haftas dolaysyla koronavirüs salgn nedeniyle yaamn yitiren salk emekçilerini Dicle Nehri sularna braktklar karanfillerle and.

Diyarbakr Salk Platformu, 14 Mart Tp Haftas kapsamnda koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle yitirdikleri meslektalar için anma etkinlii düzenledi. Sur ilçesinde bulunan Ongözlü Köprüde bir araya gelen salk emekçileri, bir dakikalk sayg duruunda bulundu. Salk emekçileri, daha sonra Dicle Nehrinin sularna karanfil brakt.

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya, pandemi sürecinde salkçlarn birçok sorunla kar karya kaldklarn, özülük haklaryla ilgili ciddi sorunlarn olduuna dikkat çekti. Salk çalanlarnn pandemiye kar canlar pahasna mücadele etiini ve daha ykc sonuçlarn önüne geçtiini ifade eden Yerlikaya, Salk emekçileri bir yldr süregelen pandemi sürecinde canlar pahasna pandemiye kar mücadele ettiler. Toplumun sal noktasndan sevdiklerinden uzakta canlarn yitirirken, ayn zamanda pandeminin daha ykc sonuçlar dorulmasnn önüne geçtiler. Bu 14 Martta salk sorunuyla kar karyayz, özülük haklarmz ile ilgili ciddi sorunlar var, ciddi iddet sorunu var diye konutu.

DDETTEN ARINDIRILMI ALAN

Pandeminin bilimsel verilere dayanarak yönetilmesini isteyen Yerlikaya, Pandemi biz salk örgütleri olarak iddetten arndrm bir salk alan istiyoruz. Pandeminin bilimsel bir verilere uygun ekilde yönetilmesini talep ediyoruz. çünkü yönetilemeyen pandemi nedeniyle çok fazla canmz yitirdik. Hem bölgemizde hem Türkiyede 387 salk çalanmz yitirdik, yitirilmeyebilirdik, bu kadar yurttamz yitirmeyebilirdik. Eer pandemi bilimsel verilere uygun olarak yönetilseydi, salk emek meslek örgütlerin talepleri dikkate alnm olsayd, bu kadar yurttamz, bu kadar salk çalanmz yitirmezdik ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git