Sağlıkçılardan alkışlı protesto

Diyarbakır’da sağlık çalışanları, ücret ve çalışma koşullarına ilişkin oturma eylemi yaparak Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti.

Haberler 12.01.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, özlük haklarna ilikin Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi önünde basn açklamas yapt. Maamz terimizi kurutmaya yetmiyor yazl pankart açn salk çalanlar, Performansa hayr, keke salkç yerine Ayçiçek ya olsaydk, yüzde 60 zam gelirdi, 4/a 4/b ayrm kalksn, herkese güvenceli i, Yln 13 ay, haftann 8 günü, günün 25 saati, bayramlarda, tatillerde hizmet verilir ve Alk deil hakkmz istiyoruz yazl dövizler tad.

Açklama yapan SES ube Ebakan iyar Güldiken, 10 aydr Kovid-19la mücadele eden salk emekçileri olarak en bandan beri sosyal, ekonomik taleplerini dile getirdiklerini belirterek, ktidar yandana kaynak bulabiliyor iken, salk çalanlarna yüzde 3ü reva görüyor dedi.

NE DYECEMZ AIRDIK

Güldiken Alayacamza gülüyoruz, elimizde keke salkç olacamza ay çiçek ya olsaydk diye döviz tadklarn ifade ederek, Bu o kadar trajik ki ne diyeceimizi ardk. Sürecin en bandan beri hakknz ödemeyiz dediler, gerçekten ödemediler. Sürecin en bandan beri halk, emekçiyi, verileri ile manipüle etiler, kandrdlar. En bandan beri gerçekleri gizlediler diye konutu.

çALIACAK DURUMDA DELZ

Bu güne kadar Türkiyede pandemi nedeniyle yirmi binden fazla kiinin yaamn yitirdiini ve bunlarn büyük bir ksmnn yoksul olduunu ifade eden Güldiken, unlar söyledi: Sadece salk alannda 339 emekçi arkadamz Kovid nedeniyle yaamn yitirdi. 130 bine yakn emekçi de virüse yakaland. 2 milyondan fazla Kovide yakalanan insan var, bu koularda çalabilecek durumda deiliz artk.

PROTESTO EDYORUZ

Ek ödemelerin tek kalemde ödenmesini talep eden Güldiken, Biz Salk Bakanln, hükümetin bize reva gördüü bu küçük zamm protesto ediyoruz. Onlar hep bizi alklyorlar, biz de bir dakika onlar alklayacaz. Bakalm haksz yere alk duymak, dalga geçilerek alklamak nasldr, birazda empati kursunlar dedi.

OTURMA EYLEM

Açklamann ardndan 5 dakikalk oturma eylemi yapan salkçlar, Salkçyz, haklyz, kazanacaz slogan att.

Ana Sayfaya Git