Sağlıkçılardan güvenli çalışma ortamı talebi

TTB ve Amed Sağlık Platformu, sağlık alanında artarak devam eden şiddete dikkat çekmek amacıyla Yenişehir’de bulunan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Haberler 20.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTB ve Amed Salk Platformu, salk alannda artarak devam eden iddete dikkat çekmek amacyla Yeniehirde bulunan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde açklama yapt.

Salkta iddete kar etkin yasa ve güvenli iyerleri istiyoruz pankartnn açld açklamaya, çok sayda salk emekçisi katld. Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan da öldürülen Dademiri anarak ortak açklamay okudu.

MÜCADELE çARISI

TTB Bakan ebnem Korur Fincanc ise Diyarbakra iddete kar dayanmay büyütmek için geldiklerini söyledi. Salk çalanlarnn haklar için balattklar çalmaya dikkat çeken Fincanc, Eer hekimlerin ve salk çalanlarnn haklar ödenmezse saln olmayacan biliyoruz. Salkta iddet nedeniyle her gün gencecik meslektalarmz bu ülkeden gidiyor. Bunun nedeni ise deersizletirilen çalma koullardr. 23 Kasmda stanbuldaki yürüyü ve 27 Kasmdaki Ankara formunda da ve daha sonraki eylem ve etkinlerimizde yan yana durarak haklarmz alana kadar mücadele edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git