“Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” rüzgârı esti

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Obezite ile mücadele kapsamında, çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşvik konularında farkındalığın arttırılması amacıyla, 6-12 yaş grubuna yönelik “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikal gösterimi düzenlendi.

Haberler 21.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan yürütülen Obezite ile mücadele kapsamnda, çocuklar salkl yaama özendirme temal, salkl beslenme ve hareketli yaama tevik konularnda farkndaln arttrlmas amacyla, 6-12 ya grubuna yönelik Salkl Tayfa, Rafadan Tayfa müzikal gösterimi düzenlendi.

Diyarbakrl anne, baba ve çocuklarn youn ilgi gösterdii etkinli Halk Sal Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sal Müdür Yardmclar, ube Müdürleri ve salk çalanlar aileleriyle birlikte katld. Etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne bal 6-12 ya grubu engelli ve koruma altnda olan çocuklar da doyasya elendi.

SALIKLI TAYFA

Dr. Aslan; Salkl Tayfa, Rafadan Tayfann 30 ilde 60 gösterim gerçekletireceini belirtti. Müzikal etkinlikteki çizgi karakterler, az ve di sal, el hijyeni, hareketli yaam, obezite ile mücadele konularnda minikleri bilgilendirirken çocuklarmz erken yalardan itibaren salkl beslenmeye ve spora özendirmektedir. Salk Bakanlmz ve Müdürlüümüzün bu konuda eitim ve etkinleri her zaman devam edecektir. Emei geçen herkese teekkür ederim. dedi.

Halk Sal Müdürlüü Salkl Yaam Arac önünde açlan stantta; 6-12 ya grubu tüm çocuklara apka, di frças, di macunu, balon, kalem seti ve konuyla ilgili broürlerden oluan hediye paketleri datld.

Ana Sayfaya Git