Sağlıkta alım!

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına tabip, diş tabibi ve eczacı atanacak

Haberler 12.11.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk defa veya yeniden yaplacak atamalar için bavurular 12-16 Kasmda alnacak, kura çekimi ise 2 Aralkta gerçekletirilecek

Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulularnn ihtiyaçlar için, uzman tabip, tabip, uzman di tabibi, di tabibi ve eczac kadrolarna ilk defa veya yeniden yaplacak atama bavurular 12-16 Kasmda alnacak.

Salk Bakanlnn 2021 Yl 3. Dönem lk Defa ve Yeniden Atama Kuras lan Resmi Gazetede yaymland.

Salk Hizmetleri Temel Kanununun ilgili maddesi ile Kamu Kurum ve Kurulularna Açktan Kura ile Atanacak Baz Salk Personelinin Atama Usul ve Esaslarna likin Yönetmelik hükümlerine göre, Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulularnn ihtiyaçlar için, tpta uzmanlk mevzuatna göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman di tabibi, di tabibi ve eczac kadrolarna ilk defa veya yeniden yaplacak atama-yerletirme i ve ilemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafndan bilgisayar ortamnda kurayla gerçekletirilecek.

Kurada eczac unvanl adaylar için iki ayr yerletirme yaplacak, dier unvan ve branlar için sadece ikinci yerletirme ilemi uygulanacak.

Birinci yerletirmede Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu için yabanc dil yeterliliine sahip ve doktora programlarndan mezun olmu eczac unvanl personel alm yaplacak.

kinci yerletirmede ise Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulular için eczac, uzman di tabibi, di tabibi, tabip ve uzman tabip unvannda personel alm gerçekletirilecek.

Bavurular, Salk Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kaps kimlik dorulama sistemiyle girilerek kura takviminde belirtilen sürelerde yaplacak.

Kura yeri ve saati ayn internet adresinden ilan edilecek. Adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasnda PBS üzerinden bavuru formunu elektronik ortamda dolduracak, tercihlerini kaydedip kesinletirecek. Kesinletirme ileminden sonra bavuru bilgileri ve tercihlerde deiiklik yaplamayacak. Kesinletirilmeyen bavurular ise dikkate alnmayacak. Kesinletirilen bavuru formu fiziki evrak olarak ayrca gönderilmeyecek.

Salkta alnacak personel

2527 sayl Kanun kapsamndaki Türk soylu yabanclarn, resmi kurumlardan alnan Türk soylu olduklarna dair belgeyi bavuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Eczac dndaki dier unvan ve brana sahip adaylar, sadece ikinci yerletirme için tercih yapabilecek ve en fazla 10 tercihte bulunabilecek. Genel kurayla yerlemek istediini belirten adaylar, tercihlerinin gelmemesi halinde bo kalan münhallere genel kurayla yerletirilecek.

Kura müracaatnda bulunup bavurusunu iptal ettirmek isteyenler, 17 Kasmdan 30 Kasm saat 18.00e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda bunu yapabilecek. Bu kiiler, bu kuraya yeniden bavuruda bulunamayacak.

nceleme neticesinde uygun görülmeyen bavurular, ret gerekçeleriyle, tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilecek. Elektronik ortamda itirazlar alnacak ve sonuçlar PBS üzerinden açklanacak.

Aranan artlar belirlendi

Devlet memurluundan çekilen ve çekilmi saylanlarn yeniden atanmasnda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 97. maddesindeki süreler dikkate alnacak. Ancak bu durumda bulunanlardan, kurann son bavuru tarihi itibaryla engel hallerinin bitimine bir ay kalanlarn müracaatlar kabul edilecek.

Salk Bakanl ve bal kurulular kadrolarna yerleen adaylarn atama tebligatnda, adayn bavuruda belirttii adres esas alnacak. Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleenler, bunun ilanndan itibaren bir yl süreyle tekrar kuraya bavuramayacak.

lan metninde belirtilen artlara uymayan adaylarn bavurular kabul edilmeyecek. Bavurular sehven kabul edilip kurayla yerletirilmi olanlarn atamalar yaplmayacak, yaplm olsa dahi iptal edilecek. Belgeleri eksik olan veya hatal bavuruda bulunan adaylarn da müracaatlar geçersiz saylacak.

Kura sonrasnda kadrolara yerleen adaylar, haklarnda yaplacak ariv aratrmas sonuçlandktan sonra atanacak. Ariv aratrmas olumsuz sonuçlananlarn atamas yaplmayacak, yaplm olsa dahi iptal edilecek.

5335 sayl Kanun kapsamnda, emekli olan tabip ve uzman tabipler, Salk Bakanl ve bal kurulu kadrolarn tercih ederek bavurabilecek. Ancak ayn kanun gerei emekli tabip ve uzman tabiplerin, Salk Bakanl tesisleri dndaki kurumlara yerleseler dahi atamalar gerçekletirilmeyecek.

- Atama kuras takvimi

landa yer alan 2021 Yl 3. Dönem lk Defa ve Yeniden Atama Kuras Takvimine göre, PBS üzerinden bavurular, yarndan itibaren 16 Kasm Sal saat 18.00e kadar yaplacak.

Bavuru deerlendirme sonuçlar 24 Kasm çaramba günü PBS üzerinden ilan edilecek. nceleme sonras bavurular reddedilenlerin itirazlar, 25 Kasm Perembe saat 18.00e kadar yine bu sistem üzerinden alnacak. tiraz sonuçlar 1 Aralk çaramba PBS üzerinden açklanacak.

Kura çekimi 2 Aralk Perembe günü yaplacak, yeri ve saati https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evrak, 17 Aralk Cuma saat 18.00e kadar alnacak.

Kamu kurum ile kurulularnda sözlemeli olanlar ve özel salk tesislerinde çalanlar, kurumlaryla iliiklerinin kesildiine dair belgeyi, atamalar yapldktan sonra göreve balayacaklar salk tesisine teslim edecek.

Ana Sayfaya Git