Sahabe türbesine el işlemi örtüler!

DİYARBAKIR'ın fethi sırasında şehit olan Hz. Süleyman ve beraberindeki 27 sahabenin kabirlerine, Yenişehir Belediyesi tarafıdan hazırlanan el işlemeli yeni örtüler serildi.

Haberler 26.05.2018 - 13:28 Son Güncelleme : 26.05.2018 - 13:32

Filiz YAA

DYARBAKIR-slam ordularnn 27 Mays 639 ylnda Diyarbakr fethetme yl dönümü kapsamnda Yeniehir Belediyesi tarafndan, fetih srasnda savap ehit olan Hz. Süleyman ile 27 sahabenin kabrine el ilemeli yeni örtüler hazrlayarak serildi. Vali Hasan Basri Güzeloul, Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan leyen, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdal Kartaln katld törenle, Hz. Süleyman Camiindeki sahabelerin kabirlerine, okunan dualar eliinde el ilemeli yeni örtüler serildi.

KAYNAKLARIMIZI TERÖRE DEL, MANEVYATA AYIRIYORUZ

Yeniehir Kaymakam Kartal, terör soruturmas kapsamnda DBPli belediyelerin görevden alnp, kayyum atamas yaplmasyla bölgeye huzur geldiini belirterek, belediyenin kaynaklarn teröre deil, maneviyata ayrdkalarn söyledi. Kartal, Diyarbakrn fethi haftas kapsamnda, fethi döneminde ehit düen 27 ehit sahabenin türbe örtülerini yeniledik. Diyarbakrda sadece 27 sahabe meftun deil, 540 sahabenin türbesi bulunuyor. Bunlarla, peygamber kabirleriyle anlmas, terörle ve dier kötülüklerle anlmamas için çok büyük gayret sarf etmemiz gerekiyor. Cumhurbakanmz tarafndan belediyelere kayyum olarak görevlendirildikten sonra bölgemize bir huzur havas hakim oldu. nsanlarmz istedikleri gibi dolaabiliyorlar. Bizde bundan sonra kaynaklarmz halkmzn maneviyatna, ihtiyaçlarna, sosyal kültürel hizmetlerin gelimesine, altyap hizmetlerine sonuna kadar seferber edeceiz. Teröre aktarlan kaynaklar halkmzn menfaatlerine kullanacaz dedi.

Ana Sayfaya Git