Sahadaki aşı ekibi, çobanın ayağına gitti

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde sağlık ekipleri, koronavirüs aşısı olmak isteyen çobana, koyunlarını atlattığı bölgeye giderek aşısını yaptı. İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentin iki doz aşılamada yüzde 55,6 ile turuncu kategoride olduğunu belirterek, hastanede tedavi gören hastaların yüzde 85’inin aşısız olduğunu söyledi.

Haberler 21.10.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn açklad koronavirüs vaka haritasnda 100 binde 99.36 vaka görülen Diyarbakr, iki doz alamada ise yüzde 55,6. ile turuncu kategoride yer ald. Vaka oranlarnn düürülmesi ve alama oranlarnn artrlmas için Salk Müdürlüü ekipleri, mahalle mahalle dolaarak isteyenlere alarn yapyor. Ekipler, Hani ilçesinin krsal çartakl Mahallesinde a olmak isteyen çobann bulunduu bölgeye giderek asn yapt.

140 AI EKB SAHADA

Diyarbakr Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin kent genelinde 140 ekiple alama çalmalarn sürdürdüklerini söyledi. A olmak isteyen herkesin ayana kadar gideceklerini belirten Dr. Tekin, ilk iki doz asn tamamlam olanlarn orannn yüzde 55,6 olduunu, bu orann artrlmas için her noktada çalmay sürdürdüklerini kaydetti. Hastane kliniklerinde 170, youn bakmda ise 50 hastann tedavisinin devam ettiini ifade eden Dr. Tekin, Maalesef, tedavi gören vatandalarmzn yüzde 85i asz. 10 sabit nokta, 140 saha ekibiyle a çalmalarn sürdürüyoruz. Ann artk koruduu bilimsel verilerle ortaya konuldu. Ayla birlikte baklk elde ediliyor. Ayla ölümlerin önüne geçebiliriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git