Şahinler Hevsel'de!

Diyarbakır'da tedavi edilen şahinler, Hevsel Bahçeleri'nde doğaya salındı

Haberler 04.03.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tedavileri tamamlanan 3 ahin, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde doaya brakld.

Tarm ve Orman Bakanl ile Dicle Üniversitesi (DÜ) i birliiyle kurulan Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Diyarbakr Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüünce 3 Mart Dünya Yaban Hayat Günü dolaysyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlie katlan Vali Yardmcs Fatih Cdrolu, merkezde yaklak bir yldr tedavi edilen ve salklarna kavuan 3 ahini doaya saldklarn söyledi.

DOAYA BIRAKILDI

ahinleri kendi doal evlerine braktklarn belirten Cdrolu, merkezde yüzlerce hayvann tedavi edilerek doaya salndn, bunun artarak devam edeceini bildirdi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise hayvanlarn doal yaamlarnda hayatn sürdürmesinin önemli olduunu aktard.

Bu hayvanlar yaamlarn devam ettirdii müddetçe doal hayattaki birçok canlnn da sürdürülebilirlii salanyor. ifadelerini kullanan Karakoç, merkezde emei geçenlere teekkür etti.

Daha sonra ahinler, Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde doaya brakld.

Etkinlie, Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ube Müdürü Erdal Seven, Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih Altan ile merkez personeli katld.

Ana Sayfaya Git