Sahte dekontla dolandırdılar

Diyarbakır'da 2 kişi, 51 bin 500 TL'ye anlaştıkları altın püsküllü 12 tespihi, parayı EFT ile gönderdiklerini söyleyip, sahte dekontu gösterdikten sonra sigara içme bahanesiyle dışarı çıkıp kaçtı. İş yeri sahibi Cebrail Çelebi, şüphelilerin dışarıda olmadığını ve hesabına da para gelmediğini görünce dolandırıldığını anlayıp, polise şikayetçi oldu.

Haberler 19.04.2022 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda 2 kii, 51 bin 500 TLye anlatklar altn püsküllü 12 tespihi, paray EFT ile gönderdiklerini söyleyip, sahte dekontu gösterdikten sonra sigara içme bahanesiyle dar çkp kaçt. yeri sahibi Cebrail çelebi, üphelilerin darda olmadn ve hesabna da para gelmediini görünce dolandrldn anlayp, polise ikayetçi oldu.

Kayapnar ilçesinde Cebrail çelebinin tespih atölyesine gelen 2 kii, altn püsküllü tespih alacaklarn söyledi. çelebi ile pazarlk yapan üpheliler, 12 tespih için 51 bin 500 TLye anlat. üpheliler, 6 bin TLyi elden vereceklerini, 45 bin 500 TLyi de EFT yoluyla göndereceklerini söyledi. çelebi, tespihleri kutuya koyarak üphelilere verdi. üpheliler de EFT yaptklarna dair çelebinin cep telefonuna dekont gönderdi ve sigara içme bahanesiyle dar çkt. Dekontu görüp içerideki müterileriyle ilgilenen çelebi, bir süre sonra üphelilerin darda olmadn fark etti. Hesabn kontrol eden çelebi, parann gelmediini görünce dolandrldn anlad. çelebi, cep telefonlaryla arad üphelilere ulaamad. Bunun üzerine çelebi, atölyedeki güvenlik kameras görüntüleriyle polise giderek üphelilerden ikayetçi oldu.

SABIKALARI KABARIK

Cebrail çelebi, ikayet sonras savclkta üphelilerin sabkalarnn kabark olduunu örendiini belirterek, 1,5 milyon TL deerinde araçlar alp sahte dekontlarla yine öyle yapmlar. Bu kiiler ayn zamanda telefon kartn Mardinde takl brakp WhatsApptan iki hesap açp sinyali de Mardinde brakarak ehir ehir gezip insanlar dolandryorlar. u dekontla beni kandrdlar. Böyle bir dekont gönderdiler, darda sigara içeceiz deyip araçlarna binip gittiler. lk bata hesabma baktmda para olmadn söyledim. Yüklü para olduu için biraz geç düebilir. Sigara içmeye çkyoruz dediler. 12 tespihin her bir tanesinin banda 6-7 gram altn püsküller var. Bunlarn hepsi deerlidir, altn ilemeli tespihler. Bunlar bizden aldlar ve götürdüler. Bu ekilde dolandrldk ve madur edildik. Savclkta suç duyurusunda bulununca çok fazla dosyalarnn olduunu örendik. Bu konuda kolluk kuvveti ve devlet yetkilileri ne yapabiliyorlarsa yapsnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git