Sahte rapor çetesi çökertildi: 99 gözaltı

MERSİN merkezli olarak polisin 20 kentte eş zamanlı düzenlediği operasyonlarla, sahte sağlık kurulu raporu düzenleyerek devleti zarara uğratan şebeke çökertildi. Operasyonda 99 şüpheli gözaltına alındı, 52 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

Haberler 13.12.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir istihbarat deerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüü ekipleri, bir ebekeyi takibe ald. Aylarca süren teknik ve fiziki takipte, ebekenin kendisine bavuranlara sahte evrakla çürük belgesi ald, engelli ayl balatt, vergi indirimi salad, evde bakm hizmetinden faydalandrd, ÖTVden muafiyet salad ve engelli olarak i imknlar yaratt belirlendi. ebekenin, kendisine bavuranlara, doktora göndermeden, muayene ettirmeden, gerekli tahlilleri yaptrmadan gerçek d engelli oranlaryla, sahte salk kurulu ile çürük raporu verdii saptand. Polis, kamu kurum ve kurulularnn zararna nitelikli dolandrclk, resmi evrakta sahtecilik suçu ileyen ebekeye yönelik operasyon yapt.

SAHTE RAPOR çETES

Mersin merkez, Mut, Tarsus, Silifke ve Erdemli ilçelerinde 80; Mardin, Adana, Osmaniye, Diyarbakr, Siirt, Gaziantep, Bitlis, stanbul, Ankara, Konya, anlurfa, Antalya, zmir, Bilecik, Kocaeli, Balkesir, Kahramanmara, Ar ve Bursada 71 kii olmak üzere toplam 151 kii hakknda yakalama karar çkarld. Polis, e zamanl olarak üphelilerin adreslerine operasyon yapt. 99 üpheli yakalanarak gözaltna alnrken, adreslerinde bulunmayan 52 üphelinin de yakalanmas için çalmalarn sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git