Samimiyet istiyoruz!

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, HDP Diyarbakır Milletvekili Meral Danış Beştaş'ı amimi olmaya çağırıren, yaptığı beyanlara tepki gösterdi.

Haberler 26.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 419uncu gününde devam ediyor.

2 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayegül Biçer, yapt basn açklamasnda, eylemin 3 Eylülde, 2019da bir aile ile balayp bugün 419. gününde 164 aileye ulatn belirterek, Güneydouda HDP ve PKKya kar büyük bir bakaldr balattklarn söyledi.

Anne Biçer, iki gün önce parti il binasna girite, Milletvekili Betan ailelere, kimsenin ölmesini istemediklerini söylediini anmsatarak, Betan sözlerinde samimi olmadn öne sürdü.

BZM LE DEL PKK LE BERABERSNZ

HDPli milletvekillerinin Kandilin emirlerini yerine getirdiini ifade eden Biçer, öyle konutu:

Onlar kendi ellerinizle ölüme siz yolladnz. Biz sizin için mecliste her konumay yapyoruz. diyor. 419 gündür bu anneler bu babalar feryat ederken neredeydiniz? Biz sizin için bedel ödüyoruz. diyor. Siz bizim için bedel ödeseydiniz devletin safnda olurdunuz. Siz PKKya yardm yataklk yaptnz için bedel ödüyorsunuz. Siz bizim canmzsnz. diyor. Hayr, Kandil sizin cannz. Bizim ile deil PKK ile berabersiniz.

419 gündür HDP yöneticilerin gelip kendilerine bir açklama yapmadklarn iaret eden Biçer, Biz doru adreste olduumuzdan eminiz. çünkü çocuklarmz Diyarbakr HDP il binasna girip, oradan kayboldu. dedi.

SZ BZM VEKLMZ OLAMAZSINIZ

HDPnin, kendi çocuklarn Kandil, ABD ve srailin amaçlar için kandrp daa gönderdiini belirten Biçer, unlar kaydetti:

Siz bizim vekilimiz olamazsnz. Kandilin seçtii siyaset altnda nereye vekillik yaptnz tüm Türkiye biliyor. En büyük zulmü Kürtlere zarar veren parti. Siz ancak çocuklarmz kandile gönderirsiniz ama onlar getiremezsiniz. çünkü siz PKKnn kuklassnz. Siz kandilin emirlerini ancak yerine getirirsiniz. Kandilin emri olmadan tek banza nefes bile alamasnz. Ama bunu iyi bilin ki Allahn izniyle, büyük devletimin kuvvetiyle o çocuklar söke söke sizden alacaz.

NEDEN PKKDAN STEMEDNZ

Baba Süleyman Aydn ise HDP E Bakan Pervin Buldana seslenerek, Gerçekten bu annelerin alamasn ve bu çocuklarn ölmesini istemiyorsanz, gelin, PKKdan çocuklarmz isteyin. dedi.

Evlat nöbetini sürdüren anne ve babalar olarak kararl olduklarn dile getiren Aydn, unlar söyledi:

Sen kendi çocuklarn Avrupaya gönderiyorsun ve bu Kürt ailelerin kzlarn PKKya gönderiyorsun. Siz böyle mi Kürt halkn savunacaksnz? Siz böyle mi Kürtlere vekillik yapacaksnz? Bir yldan beridir kapnzdayz. Neden gelip bu Kürt ailelerine sahip çkmadnz, çocuklarn PKKdan istemediniz? Eer siz gerçekten siyasetini yapacaksanz bunu kendi onurunuzla yapn, kendi iradenizi ortaya koyarak yapn. PKKdan, YPGden talimat almayn. Siz bunlardan talimat almadan vekillik yapamyorsunuz. Biz kapnzdan ayrlmayacaz. çocuklarmz nasl daa götürdüyseniz, öyle de getirin.

Baba Celil Begda da geçen sene 5 Maysta 17 yanda daa kaçrlan olu Yusufa kavuma ümidiyle oturma eylemini kararllkla sürdüreceini söyledi.

Ana Sayfaya Git