Sanat eğitimi

Sanat eğitimi verilen 40'a yakın çocuğun çalışmaları sergilendi

Haberler 26.07.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir proje kapsamnda 40 Kürt ve Arap çocua verilen 3 aylk sanat eitimi sonucunda ortaya çkan ürünler sergiledi.

Mezopotamya Göç Aratrma ve zleme Dernei (Göç-Der) ve Ortadou Sinema Akademisi Dernei (OSAD) tarafndan ortak yürütülen TitulArts projesi kapsamnda oluturulan müzik, dans ve plastik sanatlar atölyelerinde Suriyeli 40 Kürt ve Arap çocua verilen eitimler meyvelerini verdi.

Diyarbakrda kurulan atölyelerde eitim gören çocuklarn tamamen hayal güçleri ile ortaya çkardklar çalmalar Sur ilçesindeki Dicle Frat Kültür Evinde sergilendi. çalmalarn yer ald sergi Br Hner (Bellek ve Sanat) ismini tad.

KÜRT VE ARAP

Açla eitim gören çocuklar, aileleri ve eitmenleri katld. çocuklarn sahneledii bir tiyatro oyunuyla balayan sergide çocuklarn çizdii resimler ile eitmenleri srasnda çekilen fotoraflar yer ald.

çocuklarn ve eitmenlerin çalmalarnn yan sra cinsel eitim ve üreme haklar konusunda topluluk temsilcileri atölyelerine katlan 24 Kürt ve Arap Suriyeli kadnn yaratcl ve ibirliiyle üretilen sanatsal çalmalar ve bu çalmalarn srasnda çekilen fotoraflar da sergilendi.

Sergi, Ma Müzik eitmenlerinin çocuklarla birlikte verdii konser ve folklor oyunlar ile son buldu.

Ana Sayfaya Git