Sanat sezonu başladı

"Fekiye Teyran Kültür ve Sanat" sezonu başladı.

Haberler 11.10.2021 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 2021-2022 yl içerisindeki kültür ve sanat sezonunu air ve yazar Fekiye Teyrana adad.

Sinema, tiyatro, konser, sergi gibi birbirinden farkl ve özel birçok etkinlik düzenleyecei 2021-2022 kültür ve sanat sezonunu Bize Her Yer Sahne sloganyla startn alrken, Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl, bu ylki kültür sanat sezonunu, alim kiiliini yanstt iirlerinde ilahi ak, marifet, hikmet, vahdet-i vücut, tabiat tasviri gibi konular ustalkla ileyen Fekiye Teyrana adad.

FEKYE TEYRAN

Bu sezon gerçekletirilecek etkinliklerde tasavvufi öeler dnda halk kültüründeki folklorik unsurlar da ustaca kullanan Fekiye Teyrann ortaya koyduu eserleri atölye çalmalar, panel, konser, resim sergisi ve tiyatro gösteriyle sanatseverlerin beenisine sunulacak.

Belediye Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, Fekiye Teyrann eserlerinin daha iyi tannabilmesi için bu sezon eserlerini basacak.

KÜRTçE MASALLAR

Diyarbakrllar bu sezon konserler, tiyatro gösterimleri ve festivalleri, dengbej divanlar, yetikinler ve çocuklar için sinema gösterimleri, kentin farkl mekanlarnda iir dinletileri, turizm ve müze gezileri, anma programlar, eyvan geceleri, sokak konserleri ve ilçedeki vatandalara yönelik etkinliklerle sanata doyacak.

Ayrca mesleki eitim, kiisel geliim, dil ve sanat kurslar, online Kürtçe masal anlatmlar, çocuklar için eitici kukla gösterimleri, online bilgi ve kültür yarmalarnn yaplaca sezon, önümüzdeki yl temmuz aynda kapan etkinlikleriyle sona erecek.

Ana Sayfaya Git