Sanayide dehşet!

3. Sanayi sitesindeki oto tamir atölyesinde patlama meydana geldi. Site savaş alanına dönerken, 5'i ağır 10 kişi yaralandı. Dehşet verici olayda yaralananların bazıları uzuvlarını kaybetti.

Haberler 25.03.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, sabah saatlerinde 3üncü Sanayi Sitesindeki oto tamir atölyesinde patlama meydana geldi. Atölyedeki sanayi tüpünün patlamas sonucu 5i ar 10 kiinin yaraland. Yarallardan bazlarnn vücudunda parcalanma ve uzuv kayplar oluurken dehete düüren olay olay an çevredeki i yerlerinin güvenlik kameralarna yansd.

SANAY TÜPÜ PATLADI

Merkez Kayapnar ilçesinin Otogar bölgesinde bulunan 3üncü Sanayi Sitesinde sabah saatlerinde bir oto tamir atölyesinde korkunç bir patlama meydana geldi. Sanayi sitesi bir anda sava alanna dönerken, dehet verici patlamad 5i ar 10 çalan yaraland. hbarla olay yerine salk, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yarallar, ilk müdahalenin ardndan kentteki hastanelere kaldrld.

5 AIR 15 K YARALANDI

Patlamann yaand atölye kullanlamaz hale gelirken, dier i yerleri ile araçlarda da hasar olutu. Patlamann iddeti, çevredeki i yerlerinin güvenlik kameralarna da yansd. Patlama an ve sonras yaanan panik anbean kaydedildi. Olay yerine giden Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç ve l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. . Yarallardan 5inin durumunun ar olduunu belirten Akn, gerekli tüm tedbirlerin alndn söyledi.

CAMLAR ÜZERMZE YIKILDI

Olay srasnda kendi atölyesinde olduunu belirten oto tamirci Murat Aygün, Buradaki camlar üzerimize ykld. Yaral bir arkadamz, kendi imkanlarmzla hastaneye götürdük. Ne olduunu pek anlamadk dedi. Musa Yüksel de patlama srasnda içeride olduunu ifade ederek yerimizde yaral yok ama içeridekilere ne durumda bilemiyoruz. Müdahalede bulunduk diye konutu.

ÖLEN OLSAYDI FACA BÜYÜK OLURDU

Görgü tanklarndan sanayi sitesi esnaf Musa Yüksel, patlama anna ilikin yaadklarn anlatt.

Sabah i yerlerinde kahvalt yaptklar esnada inanlmaz bir ses duyduklarn söyleyen Yüksel, birden kardaki i yerinin dumana büründüünü ifade etti. Parçalarn havada uçutuunu gördüklerini aktaran Yüksel, O an direkt kaza yerine gittik. Baz arkadalarmzn kollarnda, bazlarnn bacaklarnn olmadn gördük. Sonrasnda ise olup bitenler göz önünde. çok korkunç bir ses yaadk. Böyle bir ses ancak savalarda olur. Böyle bir ses yaadk, böyle bir sesle karlatk. Torna atölyesi olduu için sanayi esnaf yaplmas gereken ileri oraya götürmekte. Birçok esnaf oraya gitmekte. ükür ki, sabah saatleriydi fazla bir younluun olmamas büyük bir faciann önüne geçtiini düünüyorum dedi.

VALLKTEN PATLAMAYA LKN AçIKLAMA

Diyarbakr Valilii patlama ile ilgili yapt açklamada, Kayapnar ilçemiz 3. Sanayi Sitesinde bulunan bir oto tamir atölyesinde saat 09.20 sralarnda sanayi tüpü patlamas meydana gelmi, 5i ar olmak üzere toplam 10 vatandamz yaralanmtr. Yaral vatandalarmz ilk müdahalelerinin ardndan en yakn hastanelere sevk edilmi olup, tedavileri devam etmektedir ifadeleri kulland.

HDPLLER YARALILARI ZYARET ETT.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Dersim Da ve partili yöneticiler, Urfa Yolu üzerinde bulunan 3üncü Sanayi Sitesinde sabah saatlerinde yaanan patlamada yaralanan 5i ar 10 içiyi, tedavi için kaldrldklar hastanelerde ziyaret etti. Da ve beraberindekiler, hastane önünde bekleyen ailelere geçmi olsun ziyaretinde bulunarak, olaya dair bilgi ald. HDPliler ayrca yaralananlar ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git