Şantaj kavgası istifa getirtti!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan ile eski AKP Gençlik Kolları Başkanı ve belediye personeli Ramazan Ekmedi, husumet yaşadıkları Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen'e şantaj yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

Haberler 12.05.2022 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan ile eski AKP Gençlik Kollar Bakan ve belediye personeli Ramazan Ekmedi, husumet yaadklar Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesene antaj yaptklar gerekçesiyle tutuklanmlard. Elimizde görüntülerin var denilerek antaja urayan Kesenin görevinden istifa ederek kentten ayrld örenildi.

Kayyumla yönetilen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardmcs olarak görev yapan Ercan Bircan, bir süredir belediyede husumet yaad Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesene antaj yapmas içinAK Parti eski Gençlik Kollar Bakan ve belediye personeli Ramazan Ekmediyle anlamt.

Bilgisayar korsanl yapt tespit edilen Ekmedi, Mehmet Keseni telefonla arayp, Elimde görüntülerin var. Vereceim hesaba para aktarmazsan, bu görüntüleri internette izlersin diyerek antaj yapmt.

ANTAJ SÜREKL HAL ALINCA POLSE GTT

Soruturma dosyasna yansyan bilgiye göre Kesen, Ekmedinin verdii IBANa üç bin lira para gönderdi. Ekmedi bir süre sonra tekrar daire bakan Keseni arayp yeniden para talebinde bulundu. Bu durumun sürekli bir hal alacan düünen Kesen, soluu poliste ald.

ANTAJI, BRCAN STED

Gözaltna alndktan sonra tutuklanan Ekmedi sorgusunda, Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircann kendisini azmettirdiini ileri sürerek, Ercan Bircan bana Mehmet Keseni arayp Elimde video görüntülerin var diye antajda bulunmam istedi. Ben de niye böyle bir ey yapmam gerektiini sorduumda bana, Bu adam baka memleketten daire bakan olarak gelmi. Burada genç kzlara einden ayrldn söyleyip onlarn kanna giriyor, tuzaa düürüp birlikte oluyor dedi. Ben de kabul edip Keseni aradm. Görümenin ardndan kendisinden para istemediim halde Mehmet Kesen hesabma para gönderdi demiti.

STFA EDP KENTTEN AYRILDI

Ekmedinin bu ifadesi üzerine gözaltna alnan Bircan da çkarld mahkemece antaj suçundan tutuklanmt. Soruturmada madur sfat bulunan Mehmet Kesen önceki gün istifa ederek kentten ayrld.

DARE BAKANI 33 ANTRENÖRÜ TEN ATMITI

Kesen, Mart aynda Sümerparkta çeitli branlarda açlan kurslarda eitim veren 33 antrenörün iine Güvenlik soruturmas gerekçesi son vermiti. ten çkard antrenörleri odasna çaran Kesen, Size belge verilmeyecek. Kendiniz kurslarnz kapatacaksnz dayatmasnda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git