Şantaj ve tehdit!

Büyükşehir belediyesinde şantaj skandalı. Bircan azmettirdi, bilgisayar korsanı daire başkanına "Elimde kaydın var, para gönder?" şantajında bulundu.

Haberler 09.04.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde genel sekreter yardmcl yapan Ercan Bircan ile belediye çalan Ramazan Ekmedi, bir daire bakann antaj ve tehditle istifaya zorladklar gerekçesiyle tutuklandklar ortaya çkt. Bilgisayar korsan olduu tespit edilen Ekmedinin antaj yöntemi ve savunmasnn detaylarna ulald.

Kayyumla yönetilen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardmcs olarak görev yapan Ercan Bircan, bir süredir belediyede husumet yaad Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesenin istifa edip kentten ayrlmas için eski AK Parti Gençlik Kollar Bakan ve belediye personeli Ramazan Ekmediye antaj yaparak tehditte bulunmas için para teklifinde bulundu.

ELMDE GÖRÜNTÜLERN VAR

Biliim sistemi ve verileri bozma konusunda eitimli olan ve bilgisayar korsanl yapt tespit edilen Ekmedi, Mehmet Keseni telefonla arayp, Elimde görüntülerin var. Vereceim hesaba para aktarmazsan, bu görüntüleri internette izlersin diyerek antaj yapt.

PARA TALEBNDE BULUNDU

Bunu üzerine Kesen, Ekmedinin verdii IBANa 3 bin lira para gönderdi. Ekmedi bir süre sonra tekrar arayp ikinci kez para talebinde bulundu. Mehmet Kesen bu durumun sürekli bir hal alacan düünerek çareyi polise bavurmakta buldu. Polis ekipleri, Keseni arayan ve mesaj gönderen telefonun numarasnn izini sürerek Ramazan Ekmedi yakaland.

Bunun üzerine Kesen, Ekmedinin verdii IBANa 3 bin lira para gönderdi. Ekmedi bir süre sonra tekrar arayp ikinci kez para talebinde bulundu. Mehmet Kesen bu durumun sürekli bir hal alacan düünerek çareyi polise bavurmakta buldu. Polis ekipleri, Keseni arayan ve mesaj gönderen telefonun numarasnn izini sürerek Ramazan Ekmedi yakaland.

GENç KIZLARIN KANINA GRYOR

Bilgisayar korsanl ve antaj suçlamasyla gözaltna alnan Ramazan Ekmedi, Emniyetteki sorgusunda unlar söyledi:

Ben belediyede çalyorum. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan yanma gelerek, Mehmet Keseni arayp Elimde video görüntülerin var diye antajda bulunmam istedi. Niye böyle bir ey yapmam gerektiini sorduumda ise Bu adam baka memleketten buraya daire bakan olarak gelmi. Einden ayrldn söyleyip genç kzlarn kanna giriyor, tuzaa düürüp birlikte oluyor dedi.

BANA KOMPLO KURULDU

Kabul edip Mehmet Keseni aradm. Para istemediim halde hesabma para gönderdi. Ben AK Parti Gençlik Kollarnda da bir dönem bakanlk yaptm için hepsini oradan tanrm. Hatta bu kiilerle WhatsApp üzerinden de görümelerim oldu. Ben sadece siyasi partilerin basksyla buradaym. Bana komplo kuruldu. 2021 ylnda partiden istifa ettim, istifa ettiimden dolay bana bu tuza kurdular.

Bana parti yönetimine girip de sonradan istifa etmenin sonunun ölüm olacan söylediler. stifa edersem beni bitireceklerini söylediler. Bu nedenle beni kullandlar ve komplo kurdular. Evimde ele geçen dört adet tulu telefona da polisler incelenmek üzere el koydu. Ben suçsuzum, Ercan Bircann dediini yaptm.

SELAM BEN KONS, 500 TL

Ramazan Ekmedinin AK Parti Diyarbakr l Bakan Mehmet erif Aydn ile Kadn Kollar Bakan Müzeyyen Kayay da farkl tarihlerde arayarak antaj yapt belirlenirken; baz kiilerin telefonlarna eskort kadn gibi mesajlar yolladn da itiraf etti. Ekmedinin baz kamu görevlilerinin telefonlarna Selam ben kons 500 TL karl birlikte olabiliriz eklinde mesajlar gönderip, gelen cevaba göre kiilere tuzak kurduu belirlendi.

PARAYI HAYIR LERNE HARCAYACAIM

Sorgusu tamamlanan Ramazan Ekmedinin, Mehmet Keseni telefonla arayarak, Telefonunuza link gönderdim, kabul ettiniz ve telefonuna eriim saladm. Elimde ses kaydnz var, para gönderirsen ses kaydn siler, telefona eriimi de bitiririm, paray da hayr ilerine harcayacam diyerek antajda bulunduu tespit edildi.

KS DE TUTUKLANDI

Kesenin de verilen IBANa 3 bin lira havale çkard banka dekontlar ve arama kaytlaryla sabit olmas nedeniyle Ramazan Ekmedi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruturmay genileten Cumhuriyet Basavcl ise önceki gün Ramazan Ekmediyi azmettiren Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircann da gözaltna alnmas talimatn verdi. Bircan da ayn soruturma kapsamnda sorguland. Kendi hesabndan Ramazan Ekmediye para aktarld tespit edilince tutuklanp cezaevine gönderildi.

ADI BRçOK YOLSUZLUA KARIMITI

Görevden alnan Ercan Bircan, önceki dönemde kayyumluk yapan ve Altnda Kaymakam olan Cumali Atilla tarafndan belediyede görevlendirilmi ve ad birçok yolsuzluk soruturmasnda geçmiti. Bircan geçirdii soruturma nedeniyle Cumali Atillann ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi kayym olarak görevlendirilen dönemin l Valisi Hasan Basri Güzelolu tarafndan, göreven el çektirilmiti.

KESEN KNC KEZ GETRLD

Güzelolu, Bircann göreve dönmesiyle ilgili yarg kararn da ileme koymad. Ordulu olan Mehmet Kesende, lk kaym Atilla döneminde Diyarbakrda Spor Daire Bakanl görevine getirildi. Atillann görevinin sonlanmasndan sonra Güzelolu, Keseni de göreve balatmamt. 2020 ylnda Diyarbakra kayyum vali olarak atanan Münir Karalolu tarafndan Kesen yeniden Gençlik ve Spor Daire Bakanlna getirildi.

VALLK AçIKLAMASI

Öte yandan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircann tutuklanmasna dair açklama yapt. Bircann bir daire bakannn ikyeti üzerine tutuklanmas haberlerinin yalan olduunu iddia edilen açklamada, Bircann Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda tutukland savunuldu.

GÖREVDEN UZAKLATIRILDI

Bircann 6 Nisanda Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnd bilgisinin l Emniyet Müdürlüünce taraflarna tebli edildii ifade edilen açklamada, Bunun üzerine Bircan Genel Sekreterlik Yardmcl görevinden el çektirilmitir. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl Ercan Bircann çkarld mahkemece tutukland bilgisini kurumumuza tebli etmesinin ardndan da Devlet Memurlar Kanununun 140nc Maddesine istinaden görevinden uzaklatrlmtr bilgilerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git