Sapık komşuya 15 yıl 5 ay hapis cezası

Diyarbakır'da zorla girdiği bir evde N.T adlı kadına cinsel saldırıda bulunmak isterken kadının çığlıkları ve evdeki küçük çocuklarının bağırma sesleri üzerine komşuları tarafından engellenen Suriyeli Welid Selam, nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlarından 15 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı.

Haberler 22.04.2022 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn ehitlik semtinde evli iki çocuk annesi N.T adl kadna cinsel saldr suçundan tutuklanan Suriyeli snmac Welid Selamn yarglanmas Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tercüman araclyla ifadesi alnan sank Be yl önce Suriyeden kaçarak Türkiyeye geldim. N.T adl kadnla evlerimiz karlkldr. Kaldm evin balkonundan onun oturduu evi görebiliyorum. Balkona hava almak için çktnda onu izliyordum.

Olay günü eytana uydum ve kapsn çaldm. Açar açmaz üzerine saldrp kyafetlerini çkarmaya çaltm. Ellerini tutarak öpmek istedim, ama engel oluyordu. Kadnn kocasyla arasnn bozuk olduunu örenince böyle bir ey yapmaya karar verdim. çocuklar gelerek srtm yumruklayp kadn kurtarmak isterken, tanmadm bir erkek beni kadnn üzerinden kaldrd. Beni merdivenlere doru frlatnca kaçtm. Eve giderken polisler beni yakalad. Sokaklarda dilencilik yaparak geçiniyorum. Akl ve ruh sal sorunum vardr dedi.

DÜRBÜNDEN BAKTIIMDA ELYLE KAPATMITI

Madur N.T ise, çocuklarmla otururken kap çalnd, dürbünden bakmak istediimde eliyle kapatmt, bir ey göremedim. Sonra kap yumruklannca aralkl açtm esnada kapy iterek içeri girip saldrd. Beni yere yatrp öpmeye çalyor, ben direniyordum. Üzerimde eofman ve tiört vard.

Kyafetlerimi çkarmaya çalrken çocuklarm ona engel oluyordu. Kzm barp yardm isteyince bitiik komumuz gelip beni kurtarmam olsayd çocuklarmn gözü önünde bana tecavüz edecekti. Bu olaydan 4 gün önce de kapmz çalp içeri girmek istedi, bir eyler söyledi, ben dilinden anlamadm için içeri almadm. Eim çok sinirli olduu için bu konuyu da bamz belaya girmesin diye kendisine anlatmadm. Balkonda otururken beni sürekli gözetleyip taciz ediyordu. Bu olaydan sonra iki kzmn psikolojisi bozuldu. ikyetçiyim diye konutu.

çER GRDMDE KADININ ÜZERNE çULLANMITI

Kadn kurtaran komusu S.Mde tank olarak ifadesinde, Kadnn kz kapmz çald ve Amca yardm et dedi. Bende eve girdiimde barma sesleri geliyordu. Sank kadn yere yatrm üzerine çullanmt, zorla kaldrdm ve kap açk olduu için kaçt dedi.

Dicle Üniversitesinden alnan doktor raporunda akl ve ruh salnn yerinde, bildirildi Mahkeme, suç saatinin 20.10 olmas nedeniyle sann geceleyin konut dokunulmazln ihlal ederek nitelikli cinsel saldrya teebbüs suçunun sabit olduuna kanaat getirdi.

BR ANNENN MARUZ KALDII BU DURUM VCDANIMIZI ETKLED

Mahkeme, bir annenin ehrin orta yerinde ve de çocuklarnn gözü önünde tecavüze maruz kalmasnn kamu vicdann yaraladn belirterek cinsel saldr suçunun sübuta erdiini kaydetti.

Mahkeme, sann her ne kadar insanlarn toplu bir arada yaama zorunluluunun bulunduu ortamn salad kolaylktan faydalanarak cinsel saldr suçunu gerçekletirememi olsa da, iki çocuk sahibi bir annenin kentin göbeinde maruz kald bu durumun mahkeme heyetinin de vicdannda yaratt ar etki de nazara alndnda cezada alt snrdan uzaklalmas gerektiine vurgu yapt. Sann akl ve ruh saln bahane ederek yarglamay uzatmaya ve farkl yönlere sevk etme çabas da nazara alndnda hakknda taktiri hiçbir indirim uygulanamayacan belirtti.

GEçEN YIL BAKA BR KADINI TACZ ETM

Geçen yl da bir kadn taciz ettii için hakknda verilen hapis cezasnn 5 yl süreyle ertelendii ortaya çkan sana mahkeme, nitelikli cinsel saldrya teebbüs ve konut dokunulmazln ihlal suçlarndan 15 yl 5 ay hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git