Sarıca mahallesi nefes alabildi!

DİSKİ, Sarıca Mahallesi’nde tıkanan kanalizasyon sistemini yeniden açtı

Haberler 20.10.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon (DSK) Genel Müdürlüü, Eil Sarca Mahallesinde hafriyat ve evsel atklardan dolay kapanan 4 kilometre uzunluundaki kanalizasyon sisteminde çalma yürüttü.

DSK Genel Müdürlüü, kentin en önemli su kayna olan Eil ilçesinde yer alt sularnn kirlenmesini önlemek için yaanan arza ve tespit edilen aksaklklara müdahalede bulundu. Ekipler, Eil ilçesi Sarca Mahallesinde hafriyat ve evsel atklardan dolay kapanan kanalizasyon sistemini yeniden açarak vatandalarn maduriyetini giderdi. 4000 metre uzunluundaki kanalizasyon sisteminin elden geçirildii çalmada, 2000 metre kanalda, 2 yeni logar brakld ve 40 adet logar da temizlik yapld. Seviyesi düük olan 20 adet baca yükseltildi, kanalizasyon sisteminde yer alan tüm bacalar temizlendi ve bakm-onarmlar gerçekletirildi. çökme yaanan borularn deitirildii çalmada, açk olan fosseptik çukurlarnn üzerleri havalandrma donatlaryla kapatld ve 100 metrelik alana 200lük karuge boru döendi. Bakm-onarm ve temizlik çalmasnda kanalizasyon içerisinde çkarlan yaklak 15 ton hafriyat ve atkta çöp depolama sahasna nakledildi. Yaplan çalmayla 4 kilometre uzunluunda olan Sarca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi.

Mahalle sakinleri, yaplan kapsaml çalmalardan dolay DSKye teekkür etti

DSK Genel Müdürlüü, altyap hizmetlerinin sorunsuz ekilde çalmas için kanalizasyon sistemlerine hafriyat ve evsel atklarn atlmamas konusunda uyarlarda bulundu. DSK, kent merkezi dnda ilçelere bal krsal mahallelerde altyap çalmalarn sürdürecek.

Ana Sayfaya Git