Sarıgül Diyarbakır'da

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Putin ve Biden'ın hırsı yüzünden masum siviller, çocuklar ölüyor. Bir ülke adeta mahvediliyor." dedi.

Haberler 14.03.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Sargül, partisince bir düün salonunda düzenlenen Güneydou Bölge Toplantsnda konutu.

Rusyann Ukraynada balatt savaa deinen Sargül, Amerika Bakan Biden, Ukraynann yok olmas pahasna da olsa Rusyay çökertmek istiyor. Trump, Önce Amerika. dedi. Amerikann güçlenmesini istedi. Amerika, dünyaya yeni batan dönüyor. diye gelen Biden, Amerikay dünyann jandarmas yapmak için adeta dümeye bast. Önündeki engel neydi Bidenn? Rusya ve çin. Ukrayna kurban seçildi. NATO aparat olarak kullanld. Putinin hrsndan yararlandlar. Putini adeta tahrik ettiler. Ukrayna, Rusya tarafndan igal edilmeye devam ediliyor. ifadelerini kulland.

Sargül, sözlerini öyle sürdürdü:

Putin ve Bidenn hrs yüzünden masum siviller, çocuklar ölüyor. Bir ülke adeta mahvediliyor. TDP olarak vicdann ve dünyadaki halklarn sesi olmaya devam edeceiz. TDP hiçbir zaman dünyada silah tüccarlarnn yannda olmayacak, halkmzn yannda olmaya devam edecek.

TÜRKYEY BARIA BARIA BÜYÜTECEZ

Her iin bann kardelik ve bar olduunu dile getiren Sargül, Yllarca, laiklik elden gidecek diye baörtüsü konusunda problem çkardlar. Peki baörtüsü (yasa) kalkt, laiklik elden gitti mi? Hiç öyle bir ey yok. Brakn herkes inancn, geleneklerini, kültürünü özgür ekilde yaasn, herkes mutlu olsun. çünkü barn olduu yerde huzur var. Onun için TDP olarak Türkiyeyi, Allah izin verir, yurttalar destek verirse bara bara büyüteceiz. diye konutu.

6 muhalefet partisinin genel bakannn bir araya geldii toplantya ilikin Sargül, Masalar kurulmu ittifaklar yaplyor. Benim il ve ilçe bakanlarma da diyorlar ki siz kiminle ittifak yapacaksnz? Deerli arkadalarm öncelikle ofsayta dümeyeceiz. eklinde konutu.

TDP, EKMENN PENDEN KOANLARIN PARTS

Sargül, unlar kaydetti:

Kiminle ittifak yapacamz size anlatyorum. Öncelikle isiz kardeimle, çaresizlerle, kimsesizlerle, yoksullarla, emeklilerimizle, aln teri sahibi arkadalarmzla, esnafla, emeklilikte yaa taklan yurttalarmzla, kadro bekleyenlerle ittifak yapacaz. 3600 ek göstergeyi vermediler. Kim biliyor musunuz bunlar? Binlerce salk çalanmz, öretmen arkadalarm var onlarla ittifak yapacaz. 24 saat görev yapan emniyet mensubu arkadalarmzla ittifak yapmaya devam edeceiz. Zenginlerin, elitlerin, tuzu kurularn deil, yoksullarn, vicdanllarn partisiyiz. TDP ekmeinin peinden koanlarn partisi.

Mustafa Sargül daha sonra beraberindeki partililerle merkez Sur ilçesindeki Gazi Caddesinde esnaf ziyaret etti, sorun ve talepleri dinledi.

ALELER ZYARET ETT

Sargül, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti. Sargülü ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla karlayan aileler, evlatlarnn nasl daa kaçrldn anlatt, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Ziyarette duygulu anlar yaayan Sargül, gazetecilere yapt açklamada, Türkiyede ve dünyann her noktasnda silahlar gitsin, bar gelsin diye mücadele veriyoruz. Bu corafyadaki bu olumsuzluklar tamamen ABDnin tezgahdr. Türkiyede Kürt yurttalarmz ve Türk yurttalarmz kardetir, kalle olan Amerikadr. Kesinlikle Kürt anasnn ve Türk anasnn gözyalar ayndr, sadece göz renkleri ayrdr. Biz bu corafyada barn gelmesi için, evlatlarn evine dönmesi için elimizden gelen bütün diplomatik temaslar yapacaz. Kurulu amacmz dünyada bar salamaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git