Sayan annelerle

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Sayan, "Bu annelerin acısı duyarsız insanları yakacaktır ve hepimizi yerinden oynatacaktır. Öbür dünyada da sorumlu olacağız" dedi.

Haberler 12.04.2022 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ar Belediye Bakan Savc Sayan, daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Sayan, beraberinde AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn ile 952 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret ederek, annelere çiçek verdi, sohbet etti.

Burada konuan Sayan, bir taziye dolaysyla kente geldiini ve buraya gelip Diyarbakr annelerini ziyaret etmeden gitmenin büyük vicdanszlk olacan söyledi.

Burada nöbette bulunan ailelerin 952 gündür evlatlarn terör örgütü PKKdan beklediklerini anlatan Sayan, öyle devam etti:

ANNELERLE BULUTU

Vasta olan HDPden bekliyorlar. 282 ailemiz burada oturma eylemini gerçekletiriyorlar. Ben de Kürdüm. Bu bir Kürt ve Kürtleri koruma meselesi deildir. Bu terör örgütünün Kürtleri baka ülkelerin kiralk askeri yapmak için uratklar ve 45 yldr Kürtlere soykrm uyguluyorlar. 45 yl içerisinde cezaevine giren, dalara kaçrlan ve dalarda öldürülen Kürtleri sayarsak bunlarn aile olduklarn hesaplarsak PKK ve HDP, 5 milyon Kürtün katili olmutur. Dolaysyla bunu bertaraf etmek lazm. Biz Kürt çocuklarnn beyaz önlük giyip doktor olmalarn isterken, onlar beyaz kefen giyip mezara girmelerini istiyor. Biz Kürt çocuklarnn siyah elbise giyip cezaevine girmesini istemezken, siyah cübbe giyip avukat olmasn isterken, onlar siyah elbiseyle cezaevine girmesini istiyor. Anneleri perian etmiler, yuvalar ykmlar, bütün Kürtleri ve ülkeyi perian etmiler.

Geçen yl söz vermesine ramen salk problemlerinden dolay anneleri ziyarete gelemediini hatrlatan Sayan, 19 Maysta 2 bin kiiyle Diyarbakr annelerini ziyarete gelmeyi planladklarn aktard.

GENçLER DYARBAKIRA

Tüm gençleri 19 Maysta Diyarbakra davet eden Sayan, öyle konutu:

19 Maysta Diyarbakr annelerinin huzurunda olacaz. Ellerinden, ayaklarndan öpmek ve aclarn paylamak için yanlarnda olacaz. Türkiyenin her yerindeki gençleri yürüyerek Diyarbakra çaryorum. Diyarbakrda kardelik ve özgürlük yükselecektir. Türkiyenin birlii ve beraberlii bu kadim topraklarda bakalarnn taeronu olan örgütlerin üzerinden deil, bu halk seven, bu milleti destekleyen gençlerin omuzunda yükselecektir. Birlikte Türkiyeyiz. Anneleri ziyaret etmeyenleri de buradan knyorum. Her gün baka bir kurumun önüne giden liderler her gün Diyarbakr annelerinin önüne gelirlerse, ellerini öpmeye çalrlarsa bu ülkeye büyük hizmet edeceklerdir.

Cumhurbakanmzn ve bakanmzn bu annelere sahip çkt kadar, onlar bu anneleri brak sahiplenmeyi yanlarna urayp hal ve hatrlarn sorarlarsa bütün Türkiye mutlu olacaktr. Bu annelerin acs duyarsz insanlar yakacaktr ve hepimizi yerinden oynatacaktr. Öbür dünyada da sorumlu olacaz. Buradaki kadim yürüyü ve oturma eylemi baaryla neticelenecektir. Kürtler terör örgütü PKKdan kurtulacaktr. Kürtlerin temsilcisiyim. diyen HDPnin de temsilcisi olmadn hep birlikte göreceiz. Kürtlerin temsilcisi biziz. Biriz, kardeiz, beraberiz, bu ülke hepimizin ve birlikte Türkiyeyiz.

Ana Sayfaya Git