Sayende bu gücü buluyoruz!

Diyarbakır annelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Senin sayende bu gücü buluyoruz"

Haberler 12.07.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan evlatlar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerinden Türkan Mutlu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla sohbetinde, Biz bugün senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 sene önce görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi alamazd Türkiyede. dedi.

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun, Cumhurbakan Erdoann dün HDP il binas önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakr annelerini ziyaretinde kz terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Türkan Mutlu ile sohbet ettii anlarn görüntülerini sosyal medya hesabndan paylat.

Türkan Mutlu, ziyaret srasnda Cumhurbakan Erdoana hitaben Biz bugün senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 sene önce görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi alamazd Türkiyede. ifadelerini kulland.

Kz Ceylann acsn 8 senedir yaadn belirten Mutlu, Bir HDP milletvekili diyor ki Diyarbakr annelerininki timsah gözya. Allah akna burada hangi anne çocuu için timsah gözya döküyor? Sen 8 senedir benim evladm elimden almsn. Ölü mü, diri mi, nerede yayor, var m, yok mu, bana söylemiyorsun. Bir anne olarak evladm bir dakikalk görmeye benim hakkm yok. Ama ben bugün evladm senin kapnda istiyorum ve hakszm öyle mi? diye konutu.

KIZIM çN 8 SENEDR PKK VE HDP LE MÜCADELE EDYORUM

Diyarbakrda 2 senedir eylem yaptklarn ancak 7 senedir Diyarbakra geldiini belirten Mutlu, salnn olumsuz etkilendiini, ayakta en fazla 10 dakika durabildiini söyledi.

Mutlu, Ben kzm için 8 senedir PKK ve HDP ile mücadele ediyorum. Ben tek bama daa kadar gittim. çocuumu bir dakika görmek için bile bana annelik hakkm tanmadlar. Benim Ceylanm ceylan gibiydi. Onu ve bütün annelerin evlatlarn o zalimlerin elinden kurtar. dedi.

ALTUN: BU YÜREKL KADINLARLA HERKES TANIMALI

Cumhurbakanl letiim Bakan Altun, paylamnda, Cumhurbakanmz, çocuklarn yeniden görmek için 689 gündür protesto düzenleyen Diyarbakr annelerini ziyaret etti. Manetlerin ardnda gerçek insanlar ve gerçek aclar var. Terör örgütü PKK hakknda görü beyan eden herkesin bu yürekli kadnlarla tanmas gerekir. mesajna yer verdi.

Ana Sayfaya Git