Şebeke Suyu Olmadığı İçin

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Darbi mezrasında ikamet eden kadınlar, şebeke suyu olmadığı için çamaşır makinelerini taşıma suyla çalıştırıyor.

Haberler 18.09.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlar çamarlarn, evlerinin önüne kazlan kuyudan temin ettikleri suyu deterjan bölümünden ekledikleri makineyi çaltrarak ykyor.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Alatosun beldesi Darbi mezrasnda yaayan kadnlar yaklak 2 yldr ebeke sular olmad için zor günler geçiriyor. Evlerinin önüne kazdklar kuyulardan akan suyla ihtiyaçlarn karlayan kadnlar, çamar makinelerini çaltrmak için çile çekiyor. Kuyudan temin ettikleri suyu deterjan bölümünden çamar makinesine ekleyen kadnlar, elektrik çarpma riskini de göz önüne alarak, çamarlarn ykyor.

Bazen elektrik çarpyor

çamar makinalarn 2 yldan beridir böyle çaltrdklarn belirten Muazzez Yamacu, O kadar zorluklar çektik ki bunu yapmak aklmza geldi. Artk bütün köy böyle yapyor. Birkaç kere bozuldu makine, bazen elektrik de çarpyor. çamar bitene kadar banda bekliyoruz. Kn sular buz tuttuu zaman daha çok zorluk çekiyoruz. Dereden su getiriyoruz. Su olmad için bu zorluu çekiyoruz. Köyümüze su gelmesini istiyoruz. Her ey su ile oluyor. Hayvanlar için de su tayoruz bazen dedi.

çtiimiz sular salkl m deil mi bilmiyoruz

Rndan Yamacu da ebeke suyu olmad için suyu mecburen elle doldurduklarn ifade ederek, Suyu deterjan konuan ksma dolduruyoruz. Daha önce ebeke suyumuz vard. imdi yok. Artk su mu yok, yetersiz mi bilmiyoruz. Tüm köyün geneli böyle. çme suyunu kuyulardan temin ediyoruz. çtiimiz sular salk m deil mi bilmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git