Sebep; Muhtarlık seçimleri

Çermik ilçesinde 17 Mart'ta uzun namlulu silahlarla düzenlenen, baba Selahattin ve kızı Suriye Özkahraman'ın hayatını kaybettiği saldırının muhtarlık seçimlerinden kaynaklandığı iddia edildi Saldırıda eşini ve 3 çocuk annesi hamile kızını kaybeden Güzel Özkahraman "Muhtarlık için kavga ediyorlar, niye gelip bizi öldürüyorlar? Hangisine oy versek diğeri bizi öldürüyor. Bu işi ancak hükümet çözer" dedi. Babasını ve kardeşini kaybeden Ramazan Özkahraman "Saldırı muhtarlık seçimlerinde tarafsız kalmamız nedeniyle gerçekleştirildi. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberler 15.05.2020 - 22:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde 2 ay önce düzenlenen silahl saldrda iki ferdini kaybeden aile, firari faillerin yakalanp, adalete teslim edilmesini bekliyor.

çermikin Konuksever Mahallesinde 17 Martta uzun namlulu silahlarla gerçekletirilen, baba Selahattin ve kz 3 çocuk annesi hamile Suriye Özkahramann hayatn kaybettii saldryla ilgili balatlan soruturma sürüyor.

4 kiinin tutukland saldr ile ilgili firari 2 kiinin yakalanmas için güvenlik güçleri çalma yürütüyor.

Saldrnn muhtarlk seçimlerinden kaynaklandn iddia eden Özkahraman ailesi olayn ardndan kaçan faillerin yakalanmasn istiyor.

FADEN DETRMEZSEN çOCUKLARINI ÖLDÜRÜRÜZ DYE TEHDT EDYORLAR

Einin ve kznn öldürüldüü saldrya tank olan Güzel Özkahraman (57), Kürtçe yapt açklamada, mahallede yaadklar gerginlik nedeniyle Mersinde yaamlarn sürdüklerini, tarlalarna bakm yapmak için Konuksever Mahallesine döndüklerini söyledi.

Tarladan ayrldklar srada saldry gerçekletirenleri ellerinde silahlarla yol kenarnda gördüklerini ifade eden Özkahraman, (Hepinizi öldüreceiz.) diye bardlar. Ben de Bizi Allah rzas için öldürmeyin. Aramzda bir ey yok, bizim size zararmz olmad. diye bardm. dedi.

Özkahraman, gözlerinin önünde kocas ve hamile kznn öldürüldüünü, yerde sessizce yattndan dolay hayatta kaldn anlatarak, silah seslerinin kesilmesinin ardndan yardm istediini belirtti.

Melek gibi kzm öldürdüler. Anneler gününde torunlarm annelerini soruyor. En küçük torunuma Annen cennete gitti. diyorum. çar gelsin. diyor. ifadelerini kullanan Özkahraman, faillerin yakalanp cezalandrlmasn istedi.

Özkahraman, öyle konutu:

Katillerin yakalanmas ve ömür boyu ceza almasn istiyorum. Beni her gün tehdit etmeye devam ediyorlar. çocuklarn öldüreceiz diyorlar. Muhtarlk için kavga ediyorlar, niye gelip bizi öldürüyorlar? Hangisine oy versek, dieri bizi öldürüyor. Biz ikisine de oy vermiyoruz. Bu ii ancak hükümet çözer. fadeni deitirmesen çocuklarn öldürürüz diye tehdit ediyorlar, zulüm ediyorlar.

ADALETN YERN BULMASINI STYORUZ

Saldrda babasn ve kz kardeini kaybeden Ramazan Özkahraman (36), Konuksever Mahallesinde yaayan akraba ailelerin 2004, 2014 ve 2019 yllarndaki muhtarlk seçimlerinde 2 aday çkardn, kaybeden adayn her seferinde kendilerine zarar verdiini ileri sürdü.

2004teki seçimin ardndan amcamn olu silahl saldrya urad, ayandan vuruldu. 2014teki seçimde ise tehditler nedeniyle ailemizden 11 hane Antalyaya göç etmek zorunda kald. Ailece 2019daki seçimde sanda gitmeme karar aldk. ifadelerini kullanan Özkahraman, sözlerini öyle sürdürdü:

Her iki tarafa da oy vermedik ama HDPlilerin destekledii aday Emre Yalçn bunu hazmetmeyip kardei ve amcas oluyla beni darbetti. Bundan dolay kardelerimizle hastaneye gittik. Oraya tekrar bana saldrmak için geldiler. O arada yaanan arbede de kar taraftan biri omuzundan küçük bir yara ald. Bunun üzerine araya ilçedeki ahslar girdiler. Kabul edilmeyecek artlar kabul ettik. Olayn bu noktaya gelmemesi için birçok art kabul ettik. Bizden 6 aileyi bu olaydan dolay göç ettirdiler ve 500 bin lira kan paras aldlar.

DEVLETMZE SIINIYORUZ

Olayn ardndan Mersine göç ettiklerini, mart aynn banda ise ba ve bahçeleri sürmek için köye geldiini aktaran Özkahraman, Kar taraf haber göndererek Köye gelmesinler vururuz. demi. Ailemiz ise bartklarn ve sadece tarlalarn ekmek için geldiklerini iletmi. diye konutu.

Özkahraman, zanllarn bir ksmnn firari olduunu dile getirerek, Devletimizden isteimiz firari iki kiinin en ksa sürede yakalanmas ve en ar ekilde cezalandrlmas. Kolluk kuvvetlerine ve yarg mercilerine sonuna kadar güveniyoruz. Yllardr zulüm görüyoruz. Bu zulme dur denilmesini istiyorum. Dosyann incelenmesini ve takip edilmesini, adaletin yerini bulmasn istiyoruz. çok ac çektik. Devletimizden destek bekliyoruz, devletimize snyoruz. eklinde konutu.

BU ARTLARDA ETMM DEVAM ETTRMEM ZOR

Saldrda babasn ve ablasn kaybeden 2019 ylnda LGSde tam puan alan Muhammed Emin Özkahraman (15), ailesinin çatmann içine çekilmek istendiini dile getirdi.

Özkahraman, Bunlar ömürlerini bu kötü ilerde çürütmüler. Silaha, terör örgütüne sarlmlar. Onlar gibi olmak istemiyoruz. Ailemizin geleceini korumak istiyoruz. Bu artlar altnda eitimimi devam ettirmem zor. Her gün tehdit alyoruz. Devletimize snyoruz, yardm istiyoruz. Güvenlik güçlerimizden firari kiilerin en ksa zamanda yakalamasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Saldrda anneleri Suriye Özkahraman kaybeden Rdvan (13) ve Esra (10) ise çok üzgün olduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git