Seçilmiş İnsanlarsınız Kanun Uymak Zorunlu

Polis müdüründen HDP'li vekile: Seçilmiş insanlarsınız, ilk önce kanunlara sizler uymak zorundasınız.

Haberler 16.09.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Kadn Meclisinin Diyarbakrda yapmak istedii oturma eylemine polis, OHAL kapsamnda yasan devam ettiini belirterek izin vermedi. HDP Diyarbakr Milletvekili Felaknas Ucann eylemde srarc olmas üzerine polis müdürü, Gelin el birliiyle beraber, saduyuyla bu iin üstesinden gelelim. Sizler seçilmi insanlarsnz, ilk önce kanunlara sizler uymak zorundasnz dedi.

HDP Kadn meclisinin Kadn katliamlarn durduracaz, yaam özgürletireceiz sloganyla 9 ilde e zamanl düzenledii oturma eylemi, Diyarbakrda olaysz geçti. Aralarnda HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknas Uca, rnak Milletvekili Leyla Birlikin de bulunduu HDPli kadnlar, merkez Yeniehir lçesi Ofis Semtine geldi.

OTURMA EYLEM YAPMAK STED

Olaanüstü güvenlik önlemlerinin alnd Sanat Sokana giren kadnlar, burada polis engeliyle karlat. Milletvekili Uca, polis yetkilisine, 9 ilde e zamanl bir eylem yaptklarn, bu kapsada Diyarbakrda da oturma eylemi yapmak istediklerini söyledi. Polis Müdürü de, Ucaya, OHAL kanunu kapsamnda ve Diyarbakr Valiliinin alm olduu kararla eyleme izin vermeyeceklerini belirterek, açk alanda her türlü eylem yasann devam ettiini belirterek öyle konutu:

OHAL KAPSAMINDA ZN YOK

u an ilimizde bu tarz bir eyleme müsaade edemeyeceiz. u an bulunduunuz yer itibariyle esnafn i yapt bir yer esnafn ticaretini bu tarz bir eylem engeller. nsanlar uan da istirahat ediyorlar ve insanlarn istirahat saatini engellerseniz, kanunen de yasak olduu gibi normal insani yönden de düündüümüzde bu tarz bir eylemin ho olmayacan düünüyorum. Pazar günü bu ilde bir miting var. Mitinge de izin verildi. Sizler seçilmi insanlarsnz siyasi kiiliklersiniz, lütfen bu ehirdeki güvenlii bizimle beraber sizlerde salamak zorundasnz. Siyasi sorumluluunuz var. Lütfen bu ehrin güvenliini riske sokacak davranlara girmeyelim. Gelin bugün el biriyle beraber saduyuyla bu iin üstesinden gelelim. Demokratik kurallar her zaman demokratik haklar içindir. Ben demokratik hakkm kullanyorum diye siz insanlarn demokratik haklarn engelleyemezsiniz. Sizler milletvekilisiniz, sizler seçilmi insanlarsnz, ilk önce kanunlara sizler uymak zorundasnz. Buyurun parti binasnda yapabilirsiniz.

MLLETVEKLLERNN POLSLE DYALOU

Milletvekili Felaknas Uca ise polis müdürüne, Bu eylem her ilde var. imdi bir milletvekili olarak, biz açklamamz yapmak istiyoruz. Neden parti binasnda yapalm, her ilde yaplyor diyerek karlk verdi. Polis müdürüyle süren diyaloa, rnak Milletvekili Leyla Birlik de katlarak, En doal hakkmzdr. Biz eylemimizi burada yapacaz dedi.

POLS MÜDÜRÜ: YEMNNZE SADIK KALIN

Bunun üzerine polis müdürü Milletvekili Birlike, Leyla hanm siz mecliste yemin ettiniz, lütfen yemininize sadk kaln. Kanunlara uyacanz diye yemin ettiniz. Siz de yemininizin gereini yapn. Lütfen kanunlara uymak üzere yemininizin gereini yapn. Müsaade etmeyeceiz. Gelin bugün el birliiyle gaz, TOMA olmadan her hangi bir müdahale olmadan. Karlkl saduyuyla, çözüm yolu bularak, ilçe binanz yüz metre ileride orada yapalm. Onun dnda hiç bir eye müsaade edemeyeceiz ifadelerini kulland.

Yaanan diyaloglarn ardndan milletvekilleri ile partili kadnlar, oturma eylemi ve açklamay HDP Yeniehir lçe merkezinde yapmaya karar verdi. Grup youn güvenlik önlemleri altnda lçe binasna gitti.

Ana Sayfaya Git