Şefkat eli uzanıyor

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı 65 yaş ve üzeri vatandaşlara vermiş olduğu Evde Bakım Hizmetinin yanı sıra ihtiyaç sahibi yaşlılara tansiyon aleti ile hasta bezi dağıtıyor.

Haberler 23.03.2022 - 02:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna kaytl 65 ya ve üzeri vatandalara vermi olduu Evde Bakm Hizmetinin yan sra ihtiyaç sahibi yallara tansiyon aleti ile hasta bezi datyor.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci Yal Destek Program (YADES) Projesi kapsamnda evde bakm hizmetine gereksinim duyan 65 ya ve üzeri vatandalara Evde Bakm Hizmeti verdiklerini belirterek, 65 ya ve üstü evde yalnz yaayan, evde kiisel temizliklerine yardmc olabilecek baka bir yakn bulunmayan ve hem ev temizlii hem de kiisel bakmlar için yeterli kazanca sahip olmayan yallarmz için YADES Projemiz kapsamnda Yeniehir Belediyemiz Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüümüze bal ve 5 personelden oluan Evde Bakm Birimimizi kurduk. Evde Bakm Birimimizde görevli Hemiremiz yallarmzn eker, tansiyon ve ate ölçümlerini düzenli olarak yaparak, gerek gördüünde hastaneye sevkini yapyor. Yine Evde Bakm Biriminde görevli olan Kuaförümüz yallarmzn saç, trnak ve cilt bakmlaryla ilgilenirken, ev temizliinden sorumlu olan çalanmz evi temizliyor dedi.

Tansiyon aleti ve hasta bezi yardm yapyoruz

Ekipte yer alan Sosyal Hizmet uzmannn yallar ve yaknlaryla gerekli görümeleri yapp, rapor tuttuunu ifade eden Beikci, Her hafta bir psikoloumuz deerli büyüklerimize gerekli sosyal ve psikolojik destei salarken, bir çalanmz yalmzn evindeki fiziksel eksiklikleri tespit ederek gerekli boya, tamirat gibi ihtiyaçlar gidermeye çalyor. Ayrca yalmzn Banka, Hastane ve Kamu Kurum ve Kurululara ulamlarn da sosyal Taksilerimizle ücretsiz salyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl bünyesinde balatm olduumuz YADES projemiz ile Evde Bakm Birimlerimizin tespit ettii tansiyon hastalarna tansiyon aleti yardm yaparken, hasta bezi ihtiyac olan hastalarmza da hasta bezlerini teslim ediyoruz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git