Şehir çıkışında ikna ekipleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "kırmızı" kategorideki Diyarbakır'da, toplumsal bağışıklığın artırılması için aşılama çalışmalarına hız verildi, şehrin çıkış noktalarına kurulan stantlarda isteyen vatandaşlara aşı yapılıyor.

Haberler 20.08.2021 - 05:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alama orannn en düük olduu illerden Diyarbakr çok yüksek riskli il kategorisinden çkarmak için Valilik koordinesinde l Salk Müdürlüünce sahada görevli salk ekiplerinin says artrlrken, özellikle esnaf, içi ve çeitli meslek gruplarnda çalan kiilerin alanmas için çalma yürütülüyor.

Fedakarlkla çalan salk personeli, özellikle kalabaln fazla olduu AVMlerde, fabrikalarda, kafelerde ve ehrin çk noktalarnda kurulan stantlarda isteyen vatandalara a yapyor.

Bu kapsamda l Salk Müdürlüü ekipleri, Diyarbakr anlurfaya balayan Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanl önündeki yol kontrol ve arama noktas ile Diyarbakr Elaza balayan Yeniehir ilçesi emniyet noktalarnda kurulan stantlarda, l Jandarma Komutanl ekiplerinin desteiyle kentten çk yapan araçlar durdurarak yolcularla görüüyor, bilgilendirmenin ardndan isteyenleri alyor.

l Salk Müdürü Cihan Tekin ve Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanl önündeki a standn ziyaret ederek, yolculara alarn yaptrmalarn tavsiye etti.

SALIK EKPLERMZ CANLA BALA çALIIYOR

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, a sras gelen her vatandaa asn yaptrmas tavsiyesinde bulundu.

Diyarbakrn haritada krmz renkte olduunu, bunu maviye dönütürmek için youn çaba gösterdiklerini aktaran Koç, öyle konutu:

Arkadalarmz salk ekiplerimiz, canla bala çalyor. Köylere gidiyorlar, kap kap dolayorlar. Kamu kurumlarn dolayorlar. Belli bir seviyeye geldik. Bunu daha da artrmak istiyoruz. Pirinçlik jandarma yol kontrol noktasndan günde yaklak 2 bin araç geçiyor. Burada a uygulama noktasn 3 gündür oluturduk ve youn bir rabet var. Buradan geçen otobüslerimizi durduruyoruz. Asn olmayanlar, asn olmak isteyenler burada a olabiliyorlar. Özel araçlaryla geçenler, a olabiliyorlar. Youn bir rabet var. Ciddi bir alama kampanyamz var. nallah buradaki noktalarmzla ay daha da artracaz ve Diyarbakr mavi yapacaz.

HEDEFMZ AILAMADA MNMUM YÜZDE 70 YAKALAMAK

l Salk Müdürü Tekin, alama çalmalarnn kentte kesintisiz sürdüünü söyledi.

Geçen hafta günlük 40 binli a rakamlarn gördüklerini belirten Tekin, u anda 30 bin bandnda a çalmalarnn devam ettiini bildirdi.

Kentte hem mobil ekip hem de sabit ekip saysn artrdklarn aktaran Tekin, unlar kaydetti:

AVMlerde olsun, Ulu Camide, Sanat Sokanda, Balar Dörtyol gibi vatandan youn urak yerlerindeki stant saymz artrdk. Alveri merkezleri haricinde kap kap dolamak suretiyle gerek köylerde gerekse ehir merkezlerinde esnaf esnaf dolaarak a saymz artrma gayreti içerisinde olduk. Bu kapsamda yüzde 7lik bir artla 52,6y bugün itibaryla bulmu durumdayz. Hedefimiz önümüzdeki 2 gün içerisinde yüzde 55i geçip önce turuncu kategoriye gelmek. Okullar açlmadan eylül ay içerisinde de minimum yüzde 70i yakalayabilecek ekilde planlarmz yaptk. Hedefimiz yüksek, minimum yüzde 70i yakalayp en azndan hem il olarak Diyarbakrn hak ettii seviyeye gelmesini salamak.

Kent genelinde birinci, ikinci ve üçüncü doz a miktarnn 1 milyonu geçtiini anmsatan Tekin, kinci dozda yüzde 29a yakn bir oranmz var. Birinci dozda yüzde 52,6lk bir oranmz var. Hedefimiz, en ksa süre içerisinde bu alama saylarn ve oranlarn artrp daha salkl bir gelecee doru ulamak. ifadesini kulland.

Tekin, l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüünün destekleriyle Diyarbakr anlurfaya ve Elaza balayan kentin iki farkl uygulama noktasnda a stand kurduklarn dile getirdi.

Kurulan stantlarda vatandalarn alarn youn bir ekilde yaptklarn aktaran Tekin, konumasn öyle sürdürdü:

Transit geçi yapan vatandalarmz durdurup özelikle ann önemini ksa bir ekilde vurguladktan sonra a olmak isteyen vatandalarmz sabit oluturduumuz stantlarda a olmaya davet ediyoruz. ehirleraras farkl amaçlarla, gezi amacyla çkm olanlarn ayana kadar salk hizmetini götürüyoruz. Gerçekten bu noktada vatandan teveccühü ne kadar yüksek olursa o derece baarl oluruz. Vatandalarmzn sa olsunlar durdurulan yerlerde gerekli bilgilendirilme yapldnda teveccühünün olduunu da gördük. Mevcut uygulamalarmz bundan sonra da devam edecek hem jandarma hem emniyet bölgesinde bu uygulamalarmz devam ettireceiz.

HERKESN AISINI YAPTIRMASINI STYORUZ

Kayapnar lçe Salk Müdürlüünde görevli hemire Berivan Gül de uygulama noktasnda kurulan stantta 3 gündür görev aldn, yolcularn alarn yaptn söyledi.

Gül, Yolcular ikna etmeye çalyoruz. Gelen araçlar durduruyoruz. Jandarma ekipleri bu konuda bize yardmc oluyor. Hep birlikte krmz kategoriden çkp mavi kategoriye geçmek istiyoruz. Bütün halkmzn da bize yardmc olmalarn istiyoruz. Herkesi a olmaya davet ediyoruz. diye konutu.

Yolculardan Aziz Taman ise u ana kadar asn baz nedenlerle ertelediini, ilk asn kurulan uygulama noktasnda yaptrdn söyledi.

Taman, Bizi ikna ettiler. Biz de amz yaptryoruz. Herkesin asn yaptrmasn istiyoruz. Bu uygulamalarn her yerde olmasn istiyoruz. A olmaktan korkmayn, korkulacak bir ey yok. dedi.

oförlerden Mehmet Tahir Akpirinç de Diyarbakr-anlurfa arasnda minibüsüyle yolcu tadn dile getirerek, ilk balarda a olmaktan korktuunu ancak uygulama noktasnda görevlilerin kendisini ikna etmeleri sonucunda a olmaya karar verdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git