Şehir Kurban Bayramına Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık alımı ve kesimini sağlıklı bir şekilde yapması için kurban kesim ve satış yerlerini belediyelerin ilgili birimleriyle yaptığı toplantıyla belirledi.

Haberler 20.07.2020 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklaan Kurban Bayram öncesi hazrlklarn birçok alanda sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vatandalarn kurban ibadetlerini steril bir ortamda gerçekletirmelerini salamak amacyla kurban sat ve kesim yerlerini ilçe belediyelerinin ilgili birimleriyle yaplan toplant sonucu belirledi. Bu yl 31 Temmuz-03 Austos tarihleri arasnda kutlanacak olan Kurban Bayram dolaysyla Salk leri Daire Bakanl, ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katlmyla bir toplant gerçekletirdi.

Büyükehir Belediyesi Ali Emri Toplant Salonunda gerçekleen bulumada Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Vedat Güngörde yer ald. Kurban Bayramnn sorunsuz geçmesi için atlacak admlarn masaya yatrld toplant da kurban kesim ve sat yerleri dnda alnacak önlemler de karara baland.

KURBAN KESM YERLER

Kurban kesim yerleri Sur ilçesi, Mardin yolunda yer alan Canl Hayvan Borsas, May-Et Kombinas ve Güler-Et Kombinas. Yeniehir, lbe TOK Camii kars sabit semt pazar, Üç Kuyular TOK sabit semt pazar ve Ofis Kurdolu Lojmanlar beton saha. Balar, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanl oto ykama yeri ve Övündüler Mahallesi Beymir-Et Kombinas. Kayapnar ilçesi belediye köy ürünleri Pazar yeri ile organik tarm pazar olarak belirlendi.

KURBAN SATI YERLER

Kurban sat yerleri Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsas, ilçe otogar kömür tevzi sahas, Yeniköy Mezarl kars, Kayapnar Caddesi civarndaki bo alan ve Mardin yolu üzerindeki besi çiftlikleri.

MEZARLIKLARDA TEMZLK çALIMASI YÜRÜTÜLECEK

Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl, Korona virüs (Covid-19) salgn hastaln göz önünde bulundurarak kurban sat ve kesim yerlerinde 1 veteriner hekim görevlendirecek. Yine olas kurbanlarn kaçmalarn önlemek amacyla kurban yakalama ekipleri görevlendirilecek. Kurban kesim ve sat yerlerinin dezenfeksiyon ve haerelere kar ilaçlama çalmas yürütecek. Kentte ki tüm mezarlklarn temizliini salayacak.

Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl da kurban kesim ile sat yerlerinde oluacak atklarn bertarafn gerçekletirecek. Kurban kesim ve sat yerlerinde yeterli sayda çöp konteynrlar bulunduracak.

ZABITA KAçAK KESMLERN ÖNÜNE GEçMEK çN DENETMLER GERçEKLETRECEK

Zabta Daire Bakanl, belirlenen kesim ve sat yerleri dnda yaplacak olan ilemlere müdahale edecek. Vatandalarn steril ortamda kesimlerini yapmalarn salamak amacyla anons arabalaryla duyurular yapacak. Hayvan kesim ve sat yerlerinde sk sk denetimler gerçekletirecek. Bayram arifesi ile 1inci gününde vatandalarn rahat ekilde mezarlk ziyaretlerini yapmalarn salamak için seyyar satclara ve dilencilere kar tedbirler alacak.

KURBAN KESM VE SATI ALANLARI TAZYKL SUYLA YIKANACAK

tfaiye Daire Bakanl, tüm kurban sat ve kesim alanlarnda ihtiyaç duyulmas halinde arasözlerle tazyikli su ile alanlarn temizliini salayacak. Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl belirlenen alanlarda oluacak yapsal eksiklikleri giderecek. DSK Genel Müdürlüü de kesim ve sat yerlerinde olas rögar tkanmalarnn önüne geçmek için alanda vidanjör bulunduracak ve su tesisatlarn gözden geçirerek belirlenen yerlere el ykma lavabolar yerletirecek.

Ana Sayfaya Git