Şehir meydanlara indi!

Diyarbakır Filistin ile tek yürek olmaya devam ediyor Filistin direnişine destek vermek için Diyarbakır'da bir araya gelen binlerce Mescid-i Aksa sevdalısı, hep bir ağızdan Gazze'ye selam yollayıp siyonist işgalci rejime lanet yağdırdı.

Haberler 18.05.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR öncülüünde bir araya gelen binlerce Diyarbakrl, siyonist igal rejimine lanet yadrp, Filistin direniine selam yollad.

Filistin ve Tevhid bayraklar ile eyh Said Meydann dolduran binler, attklar sloganlarla tepkilerini dile getirip Müslüman ülke yöneticilerine bir an önce harekete geçilmesi çarsnda bulundu.

Programda, yats namaznn cemaatle eda edilmesinin ardndan Filistinli ehitler için gyabi cenaze namaz klnd.

Hep bir azdan Filistin direnii için yaplan duann ardndan hvan-Der adna konuan Mehmet Ali Zeybek, Kudüsün muhakkak yaad zulümden kurtulacan ve Allahn bu kurtuluu Müslümanlara bahedeceini söyleyerek bunun ancak birlik olmakla salanacan ifade etti.

Müslümanlarn vahdete ihtiyac olduunu dile getiren Zeybek Bu ümmetin evlatlar bin tane paravan igal devletlerini alaa edecek güçtedir. Cihad hayat düsturu edinmi yiitler asla ümmetin srtn yere dedirmezler. Aksa ve Filistindeki mücahitler, kendi topraklaryla beraber dier slam topraklarn irkten, küfürden ve satlm yönetimlerin tasallutundan kurtaracaktr Allahn izniyle. Bu da sadece mal, can ve cihatla mümkün olacaktr. dedi.

MÜSLÜMANLAR HER AY FLSTNE NAKD YARDIM GÖNDERRSE SRAL PARAMPARçA EDLR

Ümmetin fertlerinin canlarn Allah yolunda feda etmek için var olduklarn belirten Zeybek, Müslümanlara Filistin için nakdi yardm çarsnda da bulunarak O mücahitler ki dünya hayatn küfrün sevmesinden çok Allah yolunda ehit olmay arzu etmektedirler. Siyonistler dünyann herhangi bir köesinde yaayan bir Yahudiden bile her ay para toplamaktadr. Her Müslüman da cebindeki paradan her ay Filistine gönderirse, inallah israil bir yl deil bir ayda paramparça edilir. Rabbim o günleri bizlere göstersin. ifadelerini kulland.

Etkinlikte söz alan Anadolu Gençlik Dernei Diyarbakr l Bakan Abdurrahman Ergin ise Kudüsün sadece Filistinde igal altnda olan bir ehir olmadn vurgulayarak Kudüs demek Mekke, Medine demektir. Kudüs demek am, Badat, Kahire demektir. Kudüs demek Beyrut, Saraybosna, Tahran demektir. Kudüs demek Ankara, stanbul, Diyarbakr demektir. te bu yüzden biz Kudüs için meydanlardayz. Terörist israilin igallerine, kadn, yal, çocuk demeden uygulad katliamlara kar tepki gösteriyor ve hükümetlerin harekete geçmesini istiyoruz. dedi.

GÜN SRALN TEPESNE BALYOZ GB NME GÜNÜDÜR

Kudüsü ümmetin gündemine tayan merhum Necmettin Erbakan Hocann israil laftan anlamaz ancak güçten, müeyyideden ve yaptrmdan anlar. sözünü hatrlatan Ergin Bizler hükümetten, knamalar ve konumalar bir tarafa brakp terörist israile kar somut yaptrmlar uygulamasn bekliyoruz. Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubinin torunlar olarak bizler Diyarbakrmzn eyh Sait Meydanndan hükümete sesleniyoruz; Gün, topyekn Müslüman devletlerin, israilin tepesine bir balyoz gibi inme günüdür. Gün, TBMMnin, Kudüs ve Mescidi Aksa gündemi ile toplanp karar alma günüdür. eklinde konutu.

Konumasna devam eden Ergin, unlar söyledi:

Gün, Mavi Marmara davasn yeniden balatma ve o saldry yapan terörist israili yeniden yarglatma günüdür. Gün, D8i ve slam birlii Tekilatn toplayp, israile kar yaptrm uygulatma günüdür. Gün, israilin ua ABDnin ülkemizde bulunan tüm hava üslerini ve israili koruyan tüm radar üslerini kapatma günüdür. Gün, israille bütün ticari ilikileri askya alma ve israil mallarnn ülkemize giriini engelleme günüdür. Gün, Azerbaycana, Iraka, Suriyeye gönderildii gibi Filistine, Kudüse, Mescid-i Aksaya asker gönderme günüdür.

Harekete geçmek için daha kaç ehrin yaklp kaç bedenin parçalanmas gerekecek?

HÜDA PAR adna basn açklamasn okuyan partinin Sur lçe Bakan Ercan enol Bugün siyonist terör çetesinin; sadece Müslümanlarn onuru ve izzetini çinemesine, ehirleri harap, bedenleri parçalamasna, katliamlarn gizlemek için basn merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri balarna yklan, Allahtan baka sna olmayan kardelerimize, baclarmza, kahrolmuyoruz. Bugün ayn ekilde koskoca slam leminin, yaplan bu zulmü hiçbir ey olmam gibi seyretmesine de kahroluyoruz. dedi.

Artk kelimelerin ve knamalarn ötesine geçilmesi gereken noktaya varldn vurgulayan enol Bu zulmü daha ne kadar seyredip daha kaç parçalanm bedene alayacaz? Bombalarn ölüm yadrmasna daha ne kadar ah-u vah edeceiz? Ate sadece dütüü yeri deil yüreklerimizi de yakyor. Mazlumun feryad ar titretirken slam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için daha kaç ehrin yaklmas, kaç bedenin parçalanmas gerekecek? ifadelerini kulland.

SRAL KINANMAKTAN ANLAMIYOR

slam ülkelerinin yöneticilerine seslenen enol Artk kendinize gelin! Kudüsün özgürlüüne giden yol hiç üphesiz direnitedir. Direni hareketine siyasi, ekonomik ve askeri olarak destek verin. Mescid-i Aksa ve Müslüman kardelerimize kalkan olun! Sokaklar kan gölüne çeviren katilleri durduracak adm atn! Ülkelerinizin igal rejimine salad siyasi, ekonomik, askeri imkanlar derhal sonlandrn. Hiç üphesiz slam, korkaklarn deil cesur ve atlganlarn omzunda yükselecektir. eklinde konutu.

Birlemi Milletler, insan haklar savunucusu olduklarn iddia eden kurululara ve slam birlii Tekilatna üye devletlere de seslenen enol Siz Filistini, Kudüsü, Mescid-i Aksay kurtarmak için kurulmadnz m? Daha kaç kez tecrübe edeceksiniz? israil, laftan-sözden anlamyor! israil, cuma günleri camilerden okunan hutbelerden, knanmaktan anlamyor! Tarih ahittir ve bugünlerde bir daha tecrübe edilmitir ki israil, ancak ve ancak güçten anlyor! Ve bu gücü harekete geçirmenin zaman çoktan gelmitir! dedi.

VAKT BU ZALMLERE ANLADIKLARI DLDEN KONUMA VAKTDR

Gün, topyekn slam alemi ve dünya barn korumakla görevli uluslararas kurulularn israilin zulmüne DUR! deme ve siyonistlere anlayaca dilden ve en yüksek perdeden konuma günü olduunu dile getiren enol Vakit bu zalimlere anladklar dilden konuma vaktidir! Sadece Müslümanlara deil, insana ve insanla da düman olan hastalkl bir ruh haliyle kar karyayz. Tüm dünya da biliyor ki siyonistler igal, iddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldirler. Kudüs, rkç-siyonist igalden kurtulup huzur ve güvenlik yurdu haline gelmedikçe, slam ülkelerinin, slam leminin ve dünyann huzur bulmas mümkün deildir. diye belirtti.

Kudüsün, Gazzenin ve Filistinin igalci emperyalistlerden tamamen temizlenmesini salamak ve o mübarek meknlarn yeniden insanlarn huzur ve bar yurdu olmasn temin etmenin Müslümanlarn en kutsal vazifesi olduunun altn çizen enol unlar söyledi:

KUDÜSÜN ÖZGÜRLÜÜ çN ASKER, SYAS VE EKONOMK POLTKALARIN DEVREYE SOKULMASI GEREKR

slam toplumunun faaliyet gösteren bütün tekilatlarn, insanlk onurunu korumay görev sayan tüm sivil toplum kurulularn, Kudüsün bar yurdu olmasnn temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çaryoruz. slam ülkelerinden; ordularn Kudüs uuruyla teyakkuza geçirmeye, israile kar somut admlar atmaya davet ediyoruz. Nasl ki Azerbaycana ve Karabaa askeri destek salandysa Filistin için de ayn destek salanmaldr, diyoruz. Yeryüzünde bar ve adalete inanan bütün insanl igale, hakszla ve sömürüye kar Kudüse ve Mescid-i Aksaya sahip çkmaya, zalimin karsnda direniin yannda yer almaya çaryoruz.

Son olarak enol Unutmayalm ki, Mazlumlar ayaa kalkmadan zalimler asla diz çökmez. Evet, artk söz deil harekete geçme vaktidir. Vakit, Ümmetin ordularn ve namlularn siyonist igalcilere yöneltecei vakittir. Gün, Kudüsün özgürlüü için askeri, siyasi ve ekonomik politikalarn devreye sokulmas gerektii gündür. Selam olsun izzetle direnenlere! Selam olsun imknlarn seferber edenlere! Lanet olsun zalimlere ve zalimlere ses etmeyen zelillere! Veyl olsun zalimlerden korkarak gerisin geriye kaçanlara! dedi.

Programn ardndan oluturulan kilometrelerce uzunlua varan binlerce araçla Diyarbakrn caddelerinde Filistine destek turu atld. Konvoy güzerghlar boyunca cadde üzerinde bulunan evlerden de konvoya Filistin için destek verildii görüldü.

Ana Sayfaya Git