Şehir üzerindeki algı kırılmalıdır

Diyarbakır'da rehber sayısının az olduğunu ve bunun kentin tanıtımında olumsuz etki oluşturduğunu belirten Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu, şehre gelmeyi planlayan yabancı turistlerde oluşan, kentin güvenli olmadığına dair algınında da ortadan kaldırılması için çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.

Haberler 24.03.2021 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DKTUM-DER Yönetim Kurulu Bakan Kenan Aksu, Diyarbakrda rehber saysnn azl ve kentin imajna dair kötü algnn ortadan kaldrlmas için tur operatörlerine ve ilgili birimlere çarda bulundu. Diyarbakr için olumsuz bir alg oluturulduunu ifade eden Aksu, limizin tantmna ilikin bir altn üçgen çalmas var, Diyarbakr, Mardin ve anlurfann da aralarnda olduu bir çalma bu. Valimiz Münir Karalolu bakanlnda, güzel bir çalmadr. Fakat biz ilgili tur operatörleriyle görütük, rehberlerle görütük. Bizim Diyarbakr kültür evine il dndan gelenlerle de görütüümüzde, genelde Diyarbakr ile ilgili kötü bir alg oluturulduunu gördük. Bu olumsuz algnn bir ekilde krlmas gerektiine inanyoruz dedi

Diyarbakrn yabanc turistlere güvenli olmad belirtiliyor, bu yanltr

Diyarbakra gelen yabanc turistler için kentin güvenli olmadn ve bu yüzden alg oluturulmak istendiini ifade eden Aksu, Yurt dndan Diyarbakra gelen yabanc turistlere, krmz çizgiyle destinasyon olarak belirtilmi. Bu bölgeye gelen yabanc bir turiste buraya geldii zaman bu bölgede tehlike vardr diye can güvenliklerinin olmad ve bununla ilgilide acenteler sigorta yapmadklar ile ilgili bilgi alyoruz bu yanl bir durumdur. Burada bulunan tur operatörleri ve TÜRSABn bu konu ile ilgili hassasiyet göstermesini, yanln düzeltilmesini istiyoruz. Buraya gelen yabanc ve yerli turistler Diyarbakrda 2 saatten fazla kalmyorlar. Bu da bu ehrin kötü bir algyla tantld veya bu ekilde gösterildiine iaret ediyor. Bizler bunu asla kabul etmiyoruz, bu algnn bir an önce kalkmasn istiyoruz. Bu algnn bir an önce düzeltilmesi gerekir ve ehrimiz dünyann en güzel ehridir. Herkesin gelip görmesini istiyoruz diye konutu.

Diyarbakr kültür açsndan çok zengin bir ehirdir, rehber says çoaltlmal

Diyarbakrn kültür bakmndan dünyann en zengin ehri olduunu vurgulayan Aksu, Diyarbakr 2 milyona yakn nüfusu olan bir ehir ve dünyann hemen hemen kültür bakmndan, tarihi bakmdan en zengin ehridir. Manevi açdan 3üncü mukaddes ehir ve medeniyetlerin bakentidir. Tarihin yazld Diyarbakrda maalesef 4 veya 5 turizm rehberi var ve onlar da anlurfaya baldrlar. Diyarbakrda rehberler ile ilgili bir oda bulunmamaktadr. Rehber saymz çok az ve bununla ilgili kurslarn açlmas veya ilgili birimlerin rehberlerin çoaltlmasna dair bir çalma balatmaldr. Dünyann en zengin kültür açsnda 4 veya 5 rehberle bu iin yaplmas mümkün deildir. Burada bir odann kurulmasn istiyoruz. çünkü Diyarbakr 3 veya 5 rehberle tantlacak bir ehir deildir. Bizler bu konuda ilgililerin dikkatini çekmek ve ilimiz ile ilgili algnnda ortadan kaldrlmasn talep ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git