Şehir yıkanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korona virüsün yayılmasını engelleme ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla başlattığı bulvar, cadde, sokak, kaldırım temizleme ve yıkama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberler 25.04.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatlar çerçevesinde kentteki çalmalarna hz kesmeden devam ediyor. çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, korona virüs salgnn yaylmasna kar oluturduu 280 kiilik ekiple gece gündüz demeden çalmalarn yürütüyor. Kent genelinde bulvar, cadde ve kaldrmlarda temizleme ve köpüklü suyla ykama çalmas yapan ekipler ardndan sala zarar olmayan kimyasallarla dezenfektan çalmalarn yapyor. çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bal ekipler sokaa çkma kstlamasndan dolay çalmalarn sabah erken saatlerde balatt. Yeniehir ilçesi Ofis semtinde balatlan çalmalarda Akkoyunlu Caddesi batan sona tazyikli ve köpüklü suyla ykand. Ekiplerin, kentin farkl yerlerinde yürüttüü ykama çalmalar tüm bulvar, cadde ve sokaklarda tamamlanana kadar sürecek.

KULLANILMI ELDVEN VE MASKE çN YEN çÖP KUTULARI YERLETRLD

Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, kullanlm maske ve eldivenlerin atlmas için kentin farkl noktalarna sadece eldiven ve maske atlmas için çöp kutular yerletirdi. Eldiven ve maskelerin gelii güzel yerlere atlmamas için uyarlarda bulunun çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl yetkilileri, vatandalarn kullanlm eldiven ve maskelerini bu kutulara atmalarn istedi. çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl yetkilileri ayrca vatandalarn çöplerin çöp atma saatinde ve poetleyerek çöp konteynerlerine atmalar için uyarlarda bulundu.

Ana Sayfaya Git